Nieuws

Butterfly draaft naar 85 punten

25 06 2011


Het Brabantse keuringsseizoen is gisteren in Oirschot begonnen met diverse groepen oudere merries en enkele driejarigen.

De beste beoordeling kreeg de prok-merrie Butterfly (v.UB40, fokker/geregistreerde A.J. van Schijndel uit Sint Oedenrode), die het sterpredikaat bemachtigde met 75 punten voor exterieur en 80 voor beweging. "Een merrie met veel ras, een mooie voorhand en een sterke bovenlijn. In beweging viel ze op met veel kracht vanuit het achterbeen en een goed lichaamsgebruik. Voor de draf kreeg ze 85 punten, voor de houding liet ze 80 noteren", licht inspecteur Toine Hoefs toe. Haar grootmoeder Rita keur sport(-dres) (v.Doruto) liep onder de naam Miss Doruto in de nationale dressuursport.

Drie merries werden ster met 75 punten voor zowel het exterieur als de beweging. Allereerst Celany (v.Dreamcatcher, fokker J. van Oorschot uit Gemonde) van H.M.L. van Esch uit Gemonde. De zwartbruine prok-merrie is royaal ontwikkeld en is opwaarts gebouwd, ze liet drie nette basisgangen zien. Twee driejarigen behaalden ook deze scores, waaronder de langgelijnde Dirana-Utopia (v.Oscar, fokker/geregistreerde A. Versantvoort uit Sint Oedenrode). Moeder Zenzi-Utopia is een halfzus van de succesvolle Lichte Tour-geklasseerde KWPN-hengst Vivaldi (v.Krack C) en een volle zus van oud-NMK-kampioene Wiona-Utopia, die eveneens in de nationale dressuursport wordt uitgebracht. "De merrie viel op stand positief op met haar mooie front en goede model, waarbij de rug nog iets sterker zou mogen. Ze beweegt op een functionele manier."

De Wynton-dochter Danea (fokker E.M.G. Kuijpers uit Luyksgestel) van G. Verrijt uit Bergeijk werd ook ster met 75/75. "Een rassige, goed gelijnde merrie met jeugduitstraling. Haar beste gang is haar draf, waarvoor ze 80 punten kreeg. Ze draaft met een goede techniek en voldoende kracht." Uit Danea's grootmoeder Mondea keur sport(-dres) (v.Houston) komt het nationale dressuurpaard Tristan (v.Jazz) van Akiko Yamazaki.
Bron: KWPN

Terug