×

Nieuws

Ook Young Riders naar vierde plaats

08 07 2011


Op het Ek springen stonden de nederlandse Young Riders na de eerste ronde op een achtste plaats. Een dag later herpakten de jonge talenten zich. Met één strafpunt waren Wouter Vos, Stefanie van den Brink en Hendrik-Jan Schuttert veruit de besten. Daarmee klommen ze op naar de gedeelde vierde plaats, op minimale achterstand van het brons.

Het goud ging naar het Belgische team, dat de vorm uit de eerste manche goed vasthield. De halfweg leidende Duitse young riders vielen, net als hun junioren collega's, ver terug: zesde.
Startruiter Wouter Vos zette met Chelsea het Oranje team op het juiste spoor: foutloos. Sjaal Sleiderink kon niet meer van start, omdat zijn paard BMC Laksha de Breve geblesseerd is. Stefanie van den Brink en Verdi finishten met een tijdfout, Hendrik-Jan-Schuttert rondde met Up to Date het meesterstuk met een nulronde af.
'Het was een fantastische dag. Alles ging zoals het hoorde. Het was jammer dat ze dit gisteren niet deden, maar het is knap hoe ze zich hebben gerevancheerd', reageerde bondscoach Sven Harmsen opgelucht.
'Gisteren hadden we collectief een mindere dag. Wat het was, weet ik niet. Iedereen was goed te pas, de paarden liepen fijn en we gingen vol vertrouwen de landenwedstrijd in. Maar in de ring namen we de verkeerde beslissingen. Ik kreeg twee fouten, het was geen sterke ronde en ik dacht dat ik daarmee ook individueel helemaal weg was. Het werd echter een slagveld. Vanmorgen werden we wakker en we waren er weer. Gisteren hebben we het weggeven, maar we hebben laten zien dat we het kunnen. Chelsea is super in vorm. Hij is voorzichtig, wil altijd en het kan niet hoog genoeg zijn. Dat ik individueel vierde zou staan, had ik niet verwacht. Nu moeten we scherp blijven voor de finale, zondag.'
Ook Dominique Roelofsen, die met S.Umonia I geen deel uitmaakte van het landenteam, op de zevende plaats, Stefanie van den Brink (elfde) en Hendrik-Jan Schuttert (negentiende) mogen door naar de individuele finale.

Uitslagen
Landenwedstrijd young riders (1,50 m.):

1. België 23 (13/10)
2. Zwitserland 18 (17/ 8)
3. Groot-Brittannië 21 (17/13)
4ea. Frankrijk 31 (18/13)
4ea. Nederland 31 (30/ 1)
Wouter Vos (Apeldoorn) Chelsea 8/0
Sjaak Sleiderink (Weerselo) BMC Laksha de Breve 12/n.g.
Stefanie van den Brink (Nijkerkerveen) Verdi 10/1
Hendrik-Jan Schuttert (Ommen) Up to Date 18/0

Individueel klassement na 2e kwalificatie:

1. Katrin Eckermann (GER) Carlson 0,72
2. Nicola Philippaerts (BEL) Carlos V.H.P.Z. 1,98
3. Martin Fuchs (SUI) Principal 5,00
4. Wouter Vos Chelsea 8,08
7. Dominique Roelofsen (Broekland) S Umonia I 10,29
11. Stefanie van den Brink Verdi 13,83
19. Hendrik-Jan Schuttert Up to Date 22,01

Terug