×

Nieuws

Vier Totilassen te koop in Borculo

25 07 2011


De veilingcollectie van Nationale Eliteveiling Borculo is online beschikbaar op www.veulenveilingborculo.nl. Dit jaar bestaat de collectie uit 78 veulens, twee minder dan vorig jaar. Uit een aanbod van ruim 700 goede veulens zijn de beste en meest interessante geselecteerd.

Wereldkampioen en KWPN-hengst Totilas (v.Gribaldi) is samen met de jonge KWPN-hengsten Apache (v.UB 40), Baltic VDL (v.Quaprice Z) en Charmeur (v.Florencio) topleverancier, met ieder vier veulens. Alle vier hebben de merrie- en hengstveulens ook gelijk verdeeld.

Jazz, Nabab de Reve, Padinus en Uphill worden door drie veulens vertegenwoordigd. Vigo d'Arsouilles is de tweede wereldkampioen van Kentucky waarvan de selectiecommissie veulens geselecteerd heeft: twee goed bewegende hengstveulens. Dat geldt ook voor Stakkato, maar dan een hengst en een merrie. Mr. Blue is ook zo'n topverver met twee bijzonder interessante hengstveulens in de collectie. Van de jonge generatie springhengsten mogen zeker Verdi en Zirocco Blue VDL - met twee nakomelingen - niet onvermeld blijven. Hun veulens voldoen niet alleen aan de bijzonder hoge eisen die gesteld worden aan exterieur en beweging, maar zijn ook super gefokt. Van Nederlands kampioen Tango en kampioenshengst Bordeaux zijn twee veulens geselecteerd.

Meerdere veilingveulens hebben zich de laatste weken ook al geweldig gemanifesteerd op de keuringen. Zo zijn de kampioenen van Flevoland (Gerland), Gelderland (Gerbera en Glowan), Noord Brabant (Girisco) en Overijssel (Go-On) opgenomen in de collectie. Daarnaast zijn nog vier veulens geselecteerd die zijn uitgenodigd voor de Nationale Veulenkeuring. Een ervan is Gucci, de volle zus van Ferrari die vorig 's lands beste dressuurveulen was en ook in Borculo werd geveild.

Een topcollectie zal op donderdag 25 augustus in Borculo geveild worden. Ga naar de website www.veulenveilingborculo.nl en klik op veulens voor de veilingcollectie.

Bron: Veulenveiling Borculo

Terug