Nieuws

Delany loopt onbedreigd naar titel in Hannover

03 08 2011


Zeker toen alle merries die in hun groepen als eerste en tweede waren geplaatst nog een keer langs kwamen draven, was het volkomen duidelijk dat Desperados' dochter Delany als enige recht had op de titel 'beste dressuurmerrie' van de Hannoveraanse merriekeuring.

De zeer harmonisch gebouwde vos uit de stam van het Grand Prix-paard Boney M bleef in dezelfde tact en oprichting bewegen en daarmee was Delany de meest complete driejarige dressurmerrie van de Herwart von der Decken-Schau.

Eerder op de dag was Larissa al uitgeroepen tot de beste halfbloedmerrie van de Hannoveraanse merriekeuring. De fantastisch bewegende dochter van Lauries Crusador xx, de enige leverancier in deze ring, zou als winnares van de dressuurmerries overigens ook niet hebben misstaan.

Ook de springmerries kregen een duidelijke kampioen. Cecile, de merrie die zich vandaag het beste liet zien, kreeg de laurierkrans omgehangen. De dochter van Contendro I was met haar aansprekende model en goede bewegingen ook het meest complete paard.

Lees dinsdag alles over de Herwart von der Decken Schau in Het Sportpaard.

Terug