Nieuws

WK Verden: Woodlander Farouche wint overtuigend

04 08 2011


De super elegante vosmerrie Woodlander Farouche (v. Fürst Heinrich x Dimaggio) heeft zojuist zeer overtuigend onder haar Britse ruiter Michael Eilberg de eerste selectie van de vijfjarige dressuurpaarden gewonnen (9, 28%).

Bretton Woods (v. Johnson x De Niro) eindigde onder Emmelie Scholtens op een toch iets teurstellende zesde plaats (8.56). Drie Nederlandse deelnemers zijn gekwalificeerd voor de finale op zaterdagmiddag, waaronder Borencio (8e, 8.42) en Bosten (10e, 8.18)

Al bij haar binnenkomst was duidelijk dat de langbenige Woodlander Farouche (v. Furst heinrich x Dimaggio) goede kansen had op een hoge klassering. De Brits gefokte merrie heeft drie goede gangen, een geweldige houding en de X-factor, al mocht ze misschien iets vlugger zijn.

Tweede werd de kwaliteitsvolle Westfaalse gefokte Damon's Divene (v. Damon Hill) onder Helen Langehanenberg (8,76) met een ongedwongen en gelijkmatige proef die iets aan uitdrukking miste.

Op de derde plaats eindigen, ex aequo, de KWPN hengst IPS Bon Bravour (v. Painted Black) onder zijn belgische ruiter Tom Franckx-Groen en de Hannnoveraanse hengst Swing de Hus (v. San Remo x Wonderland) onder de Franse amazone Jessice Michel met 8.64.

Inmiddels is op deze eerste dag van het WK voor jonge paarden in Verden de kwalificatie van de vijfjarigen tot een einde gekomen. Op een gedeelde derde plek kwamen we de eerste Nederlandse stamboekvertegenwoordiger tegen, namelijk de KWPN-hengst IPS Bon Bravour. Hij behaalde met zijn Belgische ruiter Tom Franckx-Goen 8,64.

Emmelie Scholtens met Borencio (v. Florencio) was de eerste combinatie voor Nederland, zij beet de spits af met een nette score van 8,42. Scholtens kwam naast Borencio nog een keer langs met KWPN-er Bretton Woods (v. Johnson), waarmee ze 8,56 punten vergaarde en op de zesde plaats eindigde.

De eerste plaats in Verden was voor Michael George Eilberg met de Brits gefokte merrie Woodlander Farouche (v. Fürst Heinrich) met een totaalscore van maar liefst 9,28. Een score van 8,76 was voldoende voor Helen Langehanenberg om met de vos Damon's Divine (v. Damon Hill) de tweede plaats in te nemen. Jessica Michel met de Hannoveraan Swing de Hus (v. San Remo) stond samen met IPS Bon Bravour op de derde plaats.

Terug