×

Nieuws

Maikel van der Vleuten tweede in GP Valkenswaard

14 08 2011


Een ontketende Denis Lynch won vandaag de Grote Prijs van Valkenswaard. vader en zoon Van der Vleuten hadden het nakijken.

Rabo Talent van het Jaar Maikel van der Vleuten eindigde met VDL Groep Sapphire B als tweede. In de barrage had de eerste starter van een veld van zes, de Ier Denis Lynch met Night Train, een tijd neergezet die onverbeterlijk bleek. Eric van der Vleuten, die zich met VDL Groep Utascha SFN ook voor de barrage had geplaatst, nam geen risico en eindigde als langzaamste van de foutloze barrageruiters als vierde. Voor Lynch was de hoofdprijs van 7.360 euro en voor Maikel van der Vleuten exact de helft.

Jur Vrieling eindigde door één springfout van VDL Emmerton als negende, terwijl Marc Houtzager met Sterrehof's Voltaire tiende werd. Wout-Jan van der Schans leek met Eurocommerce Sacramento op weg naar een plaats in de barrage, maar ook zij maakten een foutje en eindigden als 12de, net een plekje hoger in de uitslag dan Harrie Smolders met Exquis Walnut de Muze. Frank Schuttert met Winchester en Leopold van Asten met VDL Groep Amelie noteerden twee springfouten en werden 18de en 20ste.

"Ik heb wel geprobeerd de tijd van Lynch aan te vallen", vertelt Maikel van der Vleuten, "maar die moet echt in een soort van rengalop het barrageparcours hebben gereden. Op de streep kwam ik een seconde te kort. Misschien dat mijn paard op een steilsprong iets naar buiten wegsprong en dat me dat een fractie tijd heeft gekost."

In de ogen van vader Eric heeft Maikel er het uiterste uitgehaald wat er in zat. Zelf reed hij een behoudende barragerit. "Ik ben mij met Utascha SFN aan het voorbereiden op het CHIO Rotterdam. Ik ben bewust niet voluit gegaan, omdat dit nu niet past. Dan had ik net zo goed in de Global Champions Tour van gisteren kunnen starten. Utascha sprong fantastisch en daar ben ik tevreden mee", aldus Van der Vleuten senior.

Bron: KNHS

Meer info zie: www.csivalkenswaard.com

Uitslag finale Medium Tour (1.50m):

1) Denis Lynch (Ier) - Night Train - 0 / 0 - 42.00

2) Maikel van der Vleuten (Mierlo) - VDL Groep Sapphire B - 0 / 0 - 43.65

3) Edwina Alexander (Aus) - Ciske van Overis - 0 / 0 - 45.21

4) Eric van der Vleuten (Mierlo) - VDL Groep Utascha SFN - 0 / 0 - 47.54

9) Jur Vrieling (Holwierde) - VDL Emmerton - 4

10) Marc Houtzager (Rouveen) - Sterrehof's Voltaire - 4

12) Wout-Jan van der Schans (Nijkerk) - Eurocommerce Sacramanto - 4

13) Harrie Smolders (Hooge Mierde) - Exquis Walnut de Muze - 4

Terug