Nieuws

Veulenveiling Borculo sensationeel

25 08 2011


Met een gemiddelde prijs van 12.625 euro maakte de eliteveiling Borculo afgelopen donderdag een daverende start van het veulenveilingseizoen. De gemiddelde opbrengst per veulen was een record voor Borculo en kwam per veulen ongeveer 2.500 euro hoger uit dan vorig jaar.

Naar het einde toe ontwikkelde 'Borculo' zich spectaculair. Met het laatste veulen Gambo als absolute klapper op de vuurpijl. Na een sensationeel biedduel tussen het duo Ad Valk/Joop van Uytert en Esben Möller van Blue Hors trok de Deen voor 74.000 euro aan het langste eind. Gambo is de halfbroer van hengstenkeuringskampioen Diebrecht die eerder dit jaar in handen van Blue Hors viel.

Het kwartet Willem Jan Schotte, Rob van Puijenbroek, Tim Coomans en Louis Röst werd eigenaar van het duurste merrieveulen. De Jazz-dochter Gaby (uit een elitemerrie van Fürst Heinrich) van Herman Seiger leverde 60.000 euro op.

Enkele andere opvallende veulens waren Grand Power W (35.000 euro) en Balaboeska's zoon Geronimo DDH (26.000 euro). De duurste nakomeling van Totilas, Guess Who, bracht 23.000 euro op.

Lees dinsdag alles over de eliteveiling Borculo in Het Sportpaard.


Terug