Nieuws

Smolders zesde met Emerald

27 08 2011


Vier Nederlandse deelnemers eindigden vanochtend op het CHIO Rotterdam in de top tien in de rubriek voor jonge paarden. Harrie Smolders kwam in deze 1.30m rubriek als beste Nederlander uit de bus.

Smolders eindigde met de zesjarige hengst Emerald (v. Diamant de Semilly) op de zesde plaats. De combinatie bleef foutloos en voltooide het parcours in 30,31 seconden.

Achter Harrie Smolders eindigde Gert-Jan Bruggink. Hij hield met Primeval Dejavu (v. Heartbreaker) de lei schoon en zette een tijd neer van 31,33 seconden. Henk van de Pol maakte met de Cisco's Zidane (v. Lupicor) een springfout en eindigde met een tijd van 26 seconden op plaats negen. Maikel van der Vleuten kwam met VDL Groep Zimba (v. Mermus R) ook op vier strafpunten te staan en voltooide het parcours in 28,67 seconden. Met dit resultaat kwam de combinatie op de tiende plaats terecht.

De overwinning ging naar de Duitser David Will, die met Baloubetta du Soleil (v. Balou du Rouet) een tijd neerzette van 26,69 seconden. Op de tweede plaats eindigde Shane Breen uit Ierland, die Zarnita (v. Namelus) in 27,46 seconden over de eindstreep reed. De derde plaats werd ingenomen door de Brit John Whitaker, hij verscheen in de ring met Lord of Arabia (v. Cassini II) en reed het parcours in 28,48 seconden rond.

Bron: horses.nl

Terug