Nieuws

Cor Loeffen volgt Pieter Kersten op

01 09 2011


In de Ledenraadsvergadering van het KWPN is gisteravond Cor Loeffen benoemd als lid van de KWPN Hengstenkeuringscommissie Springen. Vanaf december neemt Cor Loeffen de taken over van Pieter Kersten, die na negen jaar terugtreedt.

Cor Loeffen (57) uit het Gelderse Wijchen heeft jarenlange ervaring als KWPN-jurylid voor de fokrichtingen springen, dressuur en Gelders paard, zowel in het kader van de merrieselectie als de hengstenselectie en heeft daarbij bewezen zeer deskundig te zijn. Hij heeft de ontwikkelingen van de KWPN-fokkerij van huis uit meegekregen en actief gevolgd.

De instructeur bij Helicon in Deurne was succesvol als ruiter en fokker van springpaarden. Zo zag o.a. de goedgekeurde hengst Cavalier, ook bekend als het internationale springpaard San Patrignano Mister met Franke Sloothaak, het daglicht in de stallen van Loeffen. Hij heeft veel kennis van de moderne merriestammen in de springfokkerij en weet uitstekend wat er leeft in de dagelijkse praktijk van fokkers. Met zijn fokkerijachtergrond past hij uitstekend in het team met Daan Nanning, die vooral ervaring heeft vanuit de sport, en Arie Hamoen, die als voorzitter beide talen spreekt.

Terug