Nieuws

Internationale sterren aan de basis van elitecollectie

02 09 2011


De selecteurs van de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag (dinsdag 20 september in het KNHS Centrum) hechten het grootste belang aan de bouw, correctheid en bewegingen van de veulens zelf. Daarnaast selecteren zij streng op de waarde van de afstamming. Uit eigen ervaring weten Fred van Straaten, Peter Bleeker en Bert Poppelaars, dat de erfelijke aanleg zwaar doortelt in de latere mogelijkheden als sport- of fokpaard.

En al helemaal als internationale grootheden uit de sport aan de basis van zo'n eliteveulen staan. Van Mylord Carthago HN, de Franse staatshengst onder het zadel van topamazone Penelope Leprevost, verschijnen op dinsdag 20 september maar liefst vijf nakomelingen in het KNHS Centrum. Nabab de Reve, onder Philippe Le Jeune zeer succesvol op de Wereldruiterspelen in Jerez in 2002, kreeg drie nakomelingen geselecteerd voor de Prinsjesdagveiling. En Casall la Silla, dit jaar goed voor twee keer de jackpot van de Global Champions Tour, is met twee veulens in het elitekorps vertegenwoordigd.

Quick Star
Opvallend is ook de aanwezigheid van een hengstveulen van de onlangs overleden topvererver Quick Star. Zelf was deze Galoubet-zoon zeer succesvol met Meredith Michaels. Zijn zoon Quickly LVP is gefokt uit de Holsteiner stam 1986 van de Grand Prix-paarden Cappucino en Lucky Luke.

Wim van Dam
Ook Guillaume B heeft een internationaal fenomeen als vader: Calvaro, destijds crack onder het zadel van Jos Lansink en de gebroeders Whitaker. De fokker van Guillaume is evenzeer een crack: Wim van Dam.

Vier sterren op een rij
Het aansprekende merrieveulen Graphira heeft zelfs vier internationale sterren van de springsport in haar pedigree: Diamant de Semilly, Mr. Blue, Lux en Nimmerdor. De Nimmerdor-merrie is de volle zus van Barones en de tante van de hengst Lancelot.

Vigo x Cruising
Vigors Z stamt af van twee wereldkampioenen. Vader Vigo d'Arsouilles droeg Philippe Le Jeune in Kentucky naar de wereldtitel. Grootvader Cruising won niet alleen de Grote Prijs van Aken, maar ook de Wereldbeker, het internationale winterkampioenschap. Bovendien stond moeder Orashi zelf ook haar mannetje in de Grand Prix.

Voorts komen onder meer veulens van de wereldsterren Tyson, Sandro Boy, Cardento en Lord Z ter veiling.

Nationale Veulenveiling Prinsjesdag

Telefoon 31 (0)342 440100

Fax 31 (0)342 443684

website www.veulenveilingprinsjesdag.nl

e-mail info@veulenveilingprinsjesdag.nl

Terug