Nieuws

BuCha: Florestan drukt zijn stempel op vijfjarigen

04 09 2011


Met F├╝rstenball op 1 en Florentinus V op 2 werd de Florestan-nafok vandaag op het Bundeschampionat voor vijfjarige dressuurpaarden hoog gewaardeerd.

Furstenball was de grote favoriet en in de ogen van de jury maakte de zoon van Furst Heinrich deze rol ook helemaal waar. Onder Ines Westendarp kreeg de hengst van Paul Schockemöhle een 9.5 voor draf, een 10 voor de stap, een 9 voor de galop, een 9 voor de Durchlässigkeit en een 9.5 voor de algemene indruk.

Met een eindtotaal van 9,2 moest Florentinus V slechts 0,2 toegeven. Onder Jennifer Hoffmann liep de Florestan I-zoon een geweldige proef zonder zwakke onderdelen.

Op de derde plaats kwam de zeer traag bewegende Simply Nymphenburg, gevolgd door La Lopez (v.Lord Loxley), die onder Christine Noldes een veel betere indruk maakte.

Met een 7,4 en de gedeelde 16-de plaats werden Sir Fashion en Miranda Rongen te laag gewaardeerd. De bloederige Sir Donnerhall I-zoon moest zijn proef lopen terwijl het net keihard begon te regenen. De hengst kweet zich zeer goed van zijn taak en draafde vooral fantastisch, maar werd op alle onderdelen afgeserveerd.

Lees dinsdag alles over de Bundeschampionate in Het Sportpaard.

Terug