Nieuws

San Remo voor sport en fokkerij naar Engeland

08 09 2011


De KWPN-goedgekeurde hengst San Remo (v.Wolkentanz I) is verkocht naar Engeland. Het fokproduct van Walter Willhaus uit het Duitse Krummhoern zal daar ingezet gaan worden voor fokkerij en sport.

De twaalfjarige San Remo werd in 2002 goedgekeurd bij het KWPN. In 2005 werd de dressuurhengst tweede in de finale van de KNHS/KWPN Hengstencompetitie klasse M onder Edward Gal, een jaar eerder werd de combinatie al derde in de finale klasse L. De afgelopen tijd werd San Remo voor Hengstenstation Van Uytert getraind en uitgebracht door John Tijssen.

Afgelopen KWPN Paardagen wist San Remo-dochter D.Obertje de juryleden op alle fronten te overtuigen. Het zoveelste succesvolle fokproduct van Huub van Helvoirt uit Rosmalen werd uitgereopen tot nationaal kampioene bij de driejarige dressuurmerries. In 2006 werd Wiona-Utopia. Wiona-Uthopia is op latere leeftijd in de dressuur uitgebracht door Seth Boschman.

Andere bekende nakomelingen zijn o.a. het springpaard Zadarijke (fokker A.T. Vincentius-Mouthaan uit Heesch). Met Alexander Vincentius won de zevenjarige Zadarijke in 2011 het KNHS-Indoorkampioenschap in de klasse ZZ. In 2009 werd San Remo-zoon Zaragossa geselecteerd voor het WK jonge dressuurpaarden in Verden. Deze ruin werd gefokt door de familie Beekink in Heeswijk-Dinther en wordt in de dressuursport uitgebracht door dochter Robin.

Bron: KWPN/horses

Terug