×

Nieuws

Clearway bezweken aan koliek

26 09 2011


De Holsteinse hengst Clearway (v. Capitol I, fokker Otto Boje Schoof, Hedwigenkoog) is aan de gevolgen van koliek overleden.

De 18-jarige Clearway, die onder Lars Bak Andersen geplaatst was in de Grote Prijzen van onder meer Neumünster en Braunschweig, was de halfbroer van de gekeurde hengsten Conway I en II (v. Caretino) en van Arturo (v. Athlet Z). In de internationale springsport zijn z'n halfzuster Chika's Way en Carassina (v. Concerto II) succesvol.

Clearway gold als één van de edelste zonen van Capitol I. Hij stond vanaf 2001 ter dekking. Uit zijn eerste jaargang stamt de gekeurde Clarimo, die onder Janne Friederike Meyer successen oogst in de internationale Youngster Tour. Twee andere gekeurde zonen van Clearway zijn: Cayado en Corpino.

430 hengst- en 463 merrieveulens zijn van Clearway geregistreerd. Vier merries ontvingen een staatspremie, drie een Verbandspremie en 61 een Bezirkspremie. De veulens van Clearway vielen op met hun bewegingen, hetgeen blijkt uit de fokwaarde veulenbeoordeling van 123.

Bron: Holsteiner Verband

Terug