Nieuws

Huub van Helvoirt overleden

11 10 2011


KWPN’s meest succesvolle dressuurfokker Huub van Helvoirt uit Rosmalen is hedenochtend overleden. Na een langdurig ziekbed, waarbij hij de wens uitsprak zo lang mogelijk thuis bij zijn geliefde merries te willen blijven, werd hij vorige week toch naar het ziekenhuis gebracht waar hij vanochtend is overleden.

Daarmee volgt hij zijn vrouw, waarvan in april 2010 al afscheid moest worden genomen en waarmee hij zijn liefde voor de dressuurfokkerij deelde.
Zijn grootste trots was natuurlijk de KWPN-hengst Jazz die al jaren de WBFSH-rankings aanvoert en van ongekende waarde is voor de dressuurfokkerij van het KWPN. Door Jazz ook te gebruiken in zijn eigen fokkerij fokte Van Helvoirt de KWPN-hengsten Tango, Zuidenwind en Charmeur, maar bijvoorbeeld ook de moeder van de KWPN-hengst Citango, Rita Morka, en de moeder van KWPN-hengst Zhivago, Orendy.
De lijst met successen is echter ongekend. Zo fokten Huub en Tiny de Nationale kampioenen Andy, Zhara-Obertje en D.Obertje en ook de internationale dressuurpaarden Sisther de Jeu en Broere Karmijn zagen het daglicht in de stallen van de familie Van Helvoirt. Deze successen brachten hem in 2005 de titel KWPN Fokker van het Jaar.

Huub van Helvoirt, altijd te vinden op de eerste rij tijdens de hengstenkeuring, miste geen afstammelingenkeuring en ook de afgelopen KWPN Paardendagen zag hij nog trots hoe D.Obertje kampioene bij de dressuurmerries werd en Charmeur de titel pakte in de Pavo Cup. Een man met visie, zo zal hij worden herinnerd.

Bron: KWPN

Terug