Nieuws

Vincent Voorn solide naar winst

23 10 2011


Soeverein reed Vincent Voorn in de VDL Stud Prijs, zaterdagavond tijdens het NIC Assen, naar de overwinning. Een zege die hem en zijn achtjarige hengst Wizard van de Silverhoeve ogenschijnlijk niet zoveel moeite leken te kosten. Meer moeite kostte het de anderen om de barrage te halen.

Parcoursbouwer Kris van Gelder had een pittig basisparcours neergezet, zodanig dat na de eerste drie combinaties de tijd waarbinnen het parcours moest worden afgelegd, met twee seconden werd verruimd. Maar ook daarna zag het er nog lang naar uit dat het moeilijk zou worden een nul-punter te halen.

Het duurde tot de negentiende rit van de 47 starters, voor er een foutloze ronde kon worden genoteerd. Die kwam op naam van de Duitse Caroline Müller en direct na haar was het Vincent Voorn die met Wizard van de Silverhoeve zonder fouten rond ging. Pas in rit 38 kwam de volgende foutloze combinatie binnen. Ook gingen er nog vijf combinaties zonder fouten rond, maar met tijdsoverschrijding.

Vier combinaties traden uiteindelijk aan in de barrage. Daarbij waren niet de toppers als Albert Zoer, Leon Thijssen, Jos Lansink en Angelique Hoorn. Zij incasseerden strafpunten en bleven in het basisparcours steken.

Caroline Müller op Upgrade beet het spits af in de beslissende rit en kwam uit op 40.75 seconden. De na haar binnentredende Vincent Voorn ging behoudend rond zo leek het, maar toen hij over de laatste hindernis was bleek de tijd sneller dan die van Müller. Voorn klokte 39.48 sec en Müller 40.75.

Met die twee combinaties zijn direct de foutloze barrageritten genoemd.
De Belg Constant van Paesschen kwam met Rioso van de Kapel tot 35.61. Zijn snelle rit moest hij echter bekopen met één fout en ook de laatste barragedeelneemster Stefanie van den Brink liet met Verdi een balkje vallen. In 40.83 werd zij vierde.

Voorn erkende dat hij de rubriek niet enorm zwaar vond. "Ik had toch meer dan vier foutloze combinaties verwacht. Zelf had ik er niet zoveel moeite mee. In de barrage wist ik wat ik aan mijn paard had. Hij gaat er voor, zonder dat hij geforceerd moet worden. Het is een kwaliteitsdier."

Terug