×

Nieuws

Dekstation Flyinge met ondergang bedreigd

25 10 2011


Het dekstation van Stoeterij Flyinge staat aan de rand van de afgrond. Het stichtingsbestuur heeft het management van Flyinge een ultimatum van twee weken gesteld waarbinnen nieuwe financieringen beschikbaar moeten komen.

Manager Marianne Lilja Wittbom geeft tegenover de Zweedse website tidningenridsport.se toe dat dit ultimatum haar heeft overvallen en dat er weinig tijd is om het financieel noodlijdende dekstation te redden.

Flyinge is al sinds 1983 geen staatsstoeterij meer. Een stichting bestuurt het dekstation annex opleidingscentrum en onderzoeksinstituut. Hoewel Flyinge het afgelopen jaar meer inkomsten uit de dekkerij genereerde, pakken zich nu toch donkere wolken samen. Flyinge ontvangt steeds minder inkomsten uit de drafsport-totalisator en dit dwingt het stichtingsbestuur tot reorganisatie.

De stoeterij in het zuid-Zweedse gehucht Flyinge (vlakbij Lund) viert dit jaar haar 350-jarig bestaan. Op het station hebben altijd veel Nederlandse hengsten gedekt. Zo staat onder meer Odermus R op Flyinge ter dekking.

Terug