Nieuws

Dekhengst Animo (29) overleden

17 11 2011


De KWPN springhengst Animo is op zijn thuisbasis in Engeland overleden. De hengst kwam door ouderdomsverschijnselen aan zijn einde. Hij had last van tandproblemen en een ontsteking aan de luchtwegen.

Animo werd in 1982 geboren als zoon van Alme Z uit de merrie Irene (Amor). De bruine springhengst was één van de grootste springpaardenverervers binnen het KWPN.

Animo werd als tweejarige ontdekt door Gert-Jan van Olst. Hij werd goedgekeurd tijdens de KWPN-hengstenkeuring maar eindigde onderaan tijdens de verrichtingstest. Na het deelnemen aan de hengstencompetitie werd de hengst voor korte tijd naar Engeland gestuurd voor training bij Rob Hoekstra.
Animo werd in 1991 verkocht aan de in Engeland gesitueerde Noorse springruiter Morten Aasen als mogelijk talent voor de Olympische Spelen. De combinatie kwam een jaar later inderdaad aan start tijdens dit evenement in Barcelona.

Animo heeft zeer bekende nakomelingen voortgebracht, waaronder Andiamo Z en Romantico La Silla, Animo's Hallo, Monaco en de Select Sale-hengst: Revenge W.

Animo werd maar liefst 29 jaar oud.

Bron: www.bokt.nl/www.eurodressage.com

Terug