×

Nieuws

Falaise de Muze naar winst in zwaarste klasse

29 12 2011


Op de GMB-hengstencompetitie in een zeer volle evenementenhal in Zuidbroek sprong Falaise de Muze onder Sander Naber zeer overtuigend naar de zege in het Z/ZZ. Bustique pakte onder Michel Hendrix de winst in de klasse M. In de klasse L ging de overwinning naar Crespo VDL / Jur Vrieling.

De klasse Z/ZZ leverde mooie sport op in Zuidbroek. De kwaliteitsvolle Falaise de Muze sprong foutloos in een zeer snelle tijd van 31,24 seconden. Daarmee hield hij BMC Zambesi TN onder Sjaak Sleiderink net achter zich (31,40 sec). De derde plek werd ingenomen door Astrello met Dave Maarse.

Met een zeer scherp gereden barragerit zette Bustique onder Michel Hendrix de klasse M van de hengstencompetitie naar zijn hand. Met veel inzet en korte wendingen zette de hengst de tijd stil op 32,54 seconden. De tweede plek werd gedeeld door Biscayo onder Hester Klompmaker en BMC Q.Breitling LS onder Sjaak Sleidering. Beiden hadden slechts 32,57 seconden nodig voor hun barragerit.

In de klasse L kreeg de hengst Crespo VDL onder Jur Vrieling in beide rondes een acht voor zowel het springen als de rijderij. Hij sprong heel constant en hield één punt voorsprong op de als tweede geëindigde Charisma onder Kristian Houwen, die ook twee nette rondes liet zien. Op de derde plek mocht de fantastisch springende en uitmuntend galopperende Cosun onder Sonja Vlaar zich opstellen.

Bron: KWPN

Terug