Nieuws

HC springen: HK-kampioen Cosun naar winst in klasse L

19 01 2012


De zwaarste klasse van de hengstencompetitie kwam op naam van VDL Groep Aristo Z. In de klasse M bleef Gaillard de la Pomme onder Robert Vos al zijn concurrenten de baas. De winst in de klasse L ging naar de voormalige hengstenkeuringskampioen Cosun.

Traditiegetrouw werd in Deurne vandaag bij de springhengsten begonnen met de zwaarste klasse van de hengstencompetitie. Een groot aantal hengsten wist door te dringen tot de barrage, waarin VDL Groep Aristo Z onder Maikel van der Vleuten het beste resultaat neerzette. Hij finishte in een tijd van 32,54 en was daarmee 4/10e sec sneller dan BCM Zambesi TN onder Sjaak Sleiderink. Op de derde plek eindigde de winnaar van Zuidbroek, Falaise de Muze onder Sander Naber.

In de barrage van de klasse M pakte de SBS-gekeurde Gaillard de la Pomme met een ongekende scherpe wending naar de dubbelsprong enorme tijdswinst en dat leverde hem de overwinning op. Met een eveneens sterk gereden barragerit eindigde de goed springende Brainpower onder Juliaan Kraaij op de tweede plek, op minimale afstand gevolgd door de voortreffelijk meewerkende Biscayo onder Hester Klompmaker.

Cosun schreef, na zijn overwinning in Hengelo, ook de klasse L van Deurne op zijn naam. Juryleden Piet Raymakers en Henk van den Broek kenden hem de hoogste score toe, waaronder een 9 voor het springen in de tweede ronde. De schimmelhengst valt op met zijn goede beentechniek, afdruk en goede rijderij. Op de tweede plek eindigde de Westfaals gekeurde Untouched, die onder Matthijs van Asten met veel afdruk en kracht sprong, gevolgd door Cidane onder Kristian Houwen, die bij het AES gekeurd is en met zijn springtechniek veel aan zijn vader doet denken.

Bron: KWPN

Terug