Nieuws

Concetto en Swarovski leveren Zuid-Duitse kampioenen

29 01 2012


Op de Zuid-Duitse hengstenkeuring in M√ľnchen-Riem ontvingen elf hengsten een premie.

Een zwarte zoon van Swarovski x Furst Heinrich werd tot Sieger bij de dressuurpaarden uitgeroepen. De hengst wordt vanmiddag in München-Riem geveild. De kampioen werd gefokt door Maria Posch uit Marquartstein en voorgesteld door hengstenstation Limbecker uit Bernried.

De reservetitel ging naar een enorm sterk bewegende Diamond Hit x Cordeur, gefokt door Hubert Vogler uit Ellwangen. Ook dit paard zal te koop worden aangeboden, maar niet tijdens de veiling van de Zuid-Duitse hengstendagen. Gestut Kasselmann heeft deze eveneens zwarte hengst in bezit en naar verwachting zal hij op de eerstvolgende PSI-veiling in de ring verschijnen. In totaal werden er zeven dressuurhengsten geprimeerd.

Bij de springhengsten bleek de kampioen een zeer compleet paard. De soepele bruine zoon van Concetto x Chambertin beschikt niet alleen over veel vermogen en veel voorzichtigheid op de sprong, maar het paard heeft ook nog eens een goede draf en galop.
De hengst werd gefokt door ZG Borst/Rettenmeier en voorgesteld door Alexander Borst. De moeder was zelf als springpaard op hoog niveau actief en vader Concetto werd voorheen door Meredith Michaels-Beerbaum uitgebracht.

Het reservekampioenschap ging naar een zoon van Quintender x Chambertin. Het paard werd gefokt door Kerstin Hilligardt en voert terug op Holsteiner stam 569, die ook internationaal Quintero la Silla heeft voortgebracht. De hengst beschikt over een bliksemsnelle reflex en staat momenteel op Gestut Birkenhof.

Bij de springhengsten kregen in totaal vier paarden een premie uitgereikt.
Bron: bokt.nl


Terug