×

Nieuws

Decor Dreamcatcher beslist competitie na felle strijd in z'n voordeel

01 02 2008


Ze kwamen op precies hetzelfde puntenaantal uit, de grote kemphanen United en Decor Dreamcatcher. Gert van den Hoorn, Johan Hamminga en Eddy de Wolff van Westerrode gaven aan beide hengsten 171 punten. De voorsprong na de voorrondes van de Mitsubishi Hengstencompetitie klasse Z gaf het voordeel aan Decor Dreamcatcher, gereden door Mirelle van Kemenade.

Op de tribune was de discussie over deze plaatsing even fel als de strijd die zojuist in de ring had plaatsgevonden. United en Edward hadden een briljante proef neergezet, niet alleen foutloos, maar ook met veel uitstraling, lichtheid en gemak.

Decor Dreamcatcher scoorde negens en negeneneenhalven voor zijn basisgangen en de harmonie, alleen de zuiverheid/overgangen/gereden zijn werd met een 8.5 gewaardeerd.

De proef van Broere Ufo en Kirsten Beckers viel ook zeer in de smaak bij de juryleden. Een 7.5 voor de stap was het laagste cijfer, 155.5 was het puntentotaal van de finalewedstrijd, de derde plaats was zijn deel.

Op de vierde plaats eindigde Universeel, gereden door Bart Bax. De schimmel liep een prima proef, met soms wat storingen in de aanleuning als de hengst iets tegen de hand kwam. Undigo en Arlette van Tilborg mochten na een zeer sympathieke proef als vijfde opstellen.

Terug