×

Nieuws

Zwolle: Odin op weg naar titel Best Stallion

15 02 2008


Nakomelingen heeft ‘ie niet, maar hij is wel op weg om de titel Best Stallion op z’n naam te schrijven. Odin, de kleine zoon van Jackson, raasde vanavond over het barrageparcours en gaf VDL Emmerton en Sir Corland het nakijken.

Op de rug van het kleine, maar zeer pittige en werklustige hengstje Odin zat een formidabel sturend toptalent: Hendrik-Jan Schuttert, de jongste telg van de Eurocommerce-stal die een grote toekomst in de internationale springsport tegemoet gaat.

Sir Corland en Wout Jan van der Schans zetten als eersten een uitdagende score neer. Een dolle race naar de laatste hindernis maakte het tijdverlies in wendingen enigszins goed: 0/37.54.

Hendrik Jan en Odin reden vervolgens de perfecte barrage: 0/35.49. Jur Vrieling was niet van zins zich zomaar over te geven. De Groninger perste alles uit het vermogende lijf van VDL Emmerton, de 0 in 36.08 was knap, maar niet genoeg.

Wel hield Vrieling zijn concurrenten Van der Schans, Adolfo Pacheco/Tadmus (0/43.96) en Gerco Schröder/Eurocommerce Vancouver achter zich.

Terug