×

Nieuws

Zwolle: Jur incasseert weer 5000 Hippo Zorg-euro\'s

16 02 2008


Er zijn genoeg internationale concoursen dat Jur Vrieling minder geld verdient dan in Zwolle in de landelijke rubrieken van de Hippo Zorg Jumping Challenge. Gisteren won de ruiter uit Holwierde 5000 euro in de finale van de Z, vanavond was hij weergaloos in de ZZ en verdubbelde hij zijn ‘landelijke’ winsom tot 10.000 euro.

Even leek het erop dat zijn stalamazone Suzanne Tepper met de hoofdprijs van Hippo Zorg aan de haal zou gaan. Met Sensation raasde Suzanne naar 0/34.01, Job Oldenziel had met Larco (0/34.45) het nakijken en de overwinning leek voor de tweede achtereenvolgende dag naar Holwierde te gaan.

Maar Gerben Morsink reed met Ontario, de volle broer van de aangewezen KWPN-hengst Lexicon, een ijzersterke barrage. Gedecideerd zette Gerben de Voltaire-zoon na de dubbelsprong op z'n kont om hem een soort keertwending om de achterhand te laten maken, gelijk accelereerde hij naar de steilsprong in de hoek om de laatste lijn af te daveren. De tijd was goed genoeg (33.20), maar de rengalop eindigde met een fout op de laatste.

Anne van Vulpen was hetzelfde lot beschoren. De Utrechtse amazone realiseerde de allersnelste tijd (32.29), maar haar Bachus-dochter Nynke liep de hele laatste hindernis ondersteboven.

Jur Vrieling, de man die al 5000 Hippo Zorg-euro's in de zak had, was de laatste starter. Hij zette Twin Twin in de R van racen, maar behield tot en met de laatste hindernis het overzicht. Na de perfecte barragerit stond 0/33.22 op het scorebord, opnieuw goed voor de 5000 euro van Hippo Zorg.

Als tweede geklasseerde mocht Suzanne Tepper dan ook nog eens 3500 euro mee naar Holwierde nemen. Job Oldenziel eindigde als derde, gevolgd door Steven Veldhuis/Tayfun en Franklin Postmus/Royal Highness.

Terug