Nieuws

Welles en Armani foutloos op weg naar Hong Kong

03 03 2008


Jeffrey Welles en Armani gaan na twee selectiewedstrijden aan de leiding in de Amerikaanse race om de Olympische spring-tickets. De zoon van Guidam uit een moeder van Ramiro bleef afgelopen weekeinde in Florida als enige in twee zware wedstrijden helemaal foutloos.

Laura Kraut heeft twee belangrijke ijzers in het vuur: met Cedric liep ze gisteren alleen tegen een tijdfout aan, met Anthem had ze in die tweede selectiewedstrijd alleen een balk. Met komend weekeind nog drie wedstrijden te gaan, staat Kraut er op de voorlopige plaatsen 2 en 3 heel gunstig voor.

Laura deelt de derde plaats met Beezie Madden en Judgement (0 en 4). Nicole Simpson staat met twee paarden hoog geklasseerd: met Vicomte D was het resultaat 4 en 1, met Dragon Fly 8 en 0.

Brianne Goutal reed Onira-W naar 0 en 8, hetzelfde resultaat als Lauren Hough en Casadora, die donderdagavond in Wellington bij kunstlicht de eerste van vijf selecties op weg naar de Olympische Spelen wonnen. Stoeterij De Huurne uit Wierden fokte Casadora uit de stam van Fokker van het Jaar Sietse van Dellen.

Aanstaande donderdag, vrijdag en zondag hebben de volgende selectierondes plaats. Na afloop daarvan staat vast welke Amerikaanse ruiters hun land zullen vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in Hong Kong.

Terug