Nieuws

Anne van Vulpen in Gorssel niet te stuiten

03 03 2008


Anne van Vulpen was zondag in Gorssel bijna ongenaakbaar. Ze schreef zowel de nationale rubrieken van het 1.35m en 1.40m, als de Grote Prijs op haar naam.

Van Vulpen behaalde haar successen met Share the Fun en Nynke. Het nationale 1.30m kwam op naam van Hester Klompmaker met de door Philip Wagelaar en Jan Klein Gunnewiek gefokte Uranus W.
De tweede plaats in het 1.30m was wederom voor Anne van Vulpen, die slechts een halve seconde langzamer was dan Klompmaker. Van Vulpen zadelde hiervoor Scarlito. Derde in het 1.30m werd Hester Klompmaker met voormalig VSN-kampioen Ultrafox. Ook dubbel foutloos bleef de als vierde geëindigde Steven Veldhuis met Santolier.

Het 1.35m had 15 deelnemers, waarvan er zeven in tot de barrage doordrongen. Zes van hen bleven opnieuw foutloos. Met Share the Fun (Kigali uit Kalibra keur v.Ulster) reed Van Vulpen een hele snelle rit (36,47), gevolgd door Steven Veldhuis met De Koperen Bol Salima (Quattro x Burggraaf). Salima is een halfzus van de internationaal springende hengst Pino (v.Heartbreaker) van Mareille Schröder. Derde werd Ivo Biessen met True Love.

In het 1.40m bleven negen van de 15 deelnemers foutloos, waarvan er acht de lei zelfs twee keer schoon hielden. De zeer snelle rit van Anne van Vulpen met Nynke (35,78 seconden) was onhaalbaar voor Marleen Bruggink met Venice (v.Cordial Medoc), en thuisrijder Uriel Taken met Rendez-Vous (v.Ohio van de Padenborre). Chantal Regter werd vierde met Olijfje

In de Grote Prijs was Anne van Vulpen haar drie barrage-concurrenten opnieuw de baas. Edwin Klokman deed met Allemachtig (v.Clinton) een goede poging maar kwam een halve seconde te kort. Als derde eindigde Geraldine Holtslag met de Indorado-merrie Oranda. Ivo Biessen maakte in de barrage één foutje met True Love en werd daarmee vierde. Snelste vierfouter was Gijs Mosman met Lady Luidam. Met Haafkes Olvé (Celano x Julio Mariner xx) werd Mosman zesde.

Terug