Wordt HT-lid

Nieuwsberichten


Balou du Rouet-dochter vrijspringkampioene

16 mrt. 2008

Vorige week woensdag kwamen 88 Hannoveraanse driejarige paarden in Verden om hun kunnen over de sprong op het Hannoveraanse vrijspringkampioenschap te tonen. Met afstand de beste was Ballerine (v.Balou du Rouet). De driejarige merrie sprong 26,6 punten bij elkaar.

Opvallend was de bloedspreiding van de in de top geplaatste paarden. Enkele weken geleden bij het vrijspringkampioenschap voor vierjarigen waren het voornamelijk nakomelingen van Stakkato en Contendro die er met de linten vandoor gingen. In de top tien bij de driejarigen kwam geen enkele vader twee keer voor.

De merrie Ballerine (Balou du Rouet x Graf Grannus) deed haar naam eer aan in Verden. Met een prachtige, lichtvoetige galop ging ze als een katje over de sprong. Daarmee verzamelde ze 26,6 punten, gegeven voor het type, de galop, de sprongafloop, het vermogen en de totaalindruk. De merrie Sydney (v.Stolzenberg) verzamelde 26,1 punten.

Derde werd de ruin Copado (v.Chasseur), die de 25,9 punten vooral met z'n vermogen verdiende. De wat lompe ruin springt weliswaar met grote lappen lucht, maar zijn ruggebruik laat te wensen over. De vierde plaats met 25,5 punten ging naar de merrie Sierra (Silvio I x Wanderer), die een nette totaalindruk achterliet maar nog wat flitsender zou kunnen optreden. Achter Sierra mocht Lucia D (Le Primeur x Azur) met 25,3 punten aansluiten. De merrie toonde een prima bascule en gaat met een mooie techniek over de sprong.

Snow
Snow
Snow
Snow