Nieuws

Almiro M en Zolinde kampioenen in Onstwedde

30 03 2008


Afgelopen zaterdag kozen de juryleden Marcel de Boer en Arend Zoer in de finale van het Open Noord-Nederlands kampioenschap vrij springen en vrij bewegen de goed springende driejarige ruin Almiro M (v.Cantos) en de vierjarige dressuurmerrie Zolinde (v.Sunny Boy) tot algemene kampioenen.

De driejarige Almiro M is in eigendom van Tom Olsmeijer en Karin Dijkstra. Hij werd door J.H. Mittendorff gefokt uit de keurmerrie Kalibra (v.Ulster), die ook moeder is van Anne van Vulpen's nationale springpaard Share the Fun (v.Kigali). De grootramige Almiro galoppeert sterk en springt goed in de manieren. Hij kreeg negens voor de galop, techniek van het achterbeen en afdruk.

Ook hoge punten kreeg Alfa (Odermus R) van E.L. en M. Kienecker uit Oosterhesselen. De donkerbruine ruin uit de Karla-stam liet een paar keer een extra sprong op de oxer zien. Alfa kreeg voor de techniek van het achterbeen een 9 en liet meerdere keren een 8,6 noteren.

Derde bij de driejarige paarden bij het vrij springen werd een jonge Utrillo van de Heffinck, gefokt uit Ushiniki v.Calvados. De schimmel is in eigendom van Jan René Krijthe en werd door de jury een fijn paard voor de toekomst genoemd.

Bij de oudere springpaarden ging de overwinning naar de vierjarige Zorro P (Nobility)van fokker E. Poelman uit Opende. De charmante ruin sprong goed in de manieren, maar zou nog wat meer kunnen overtuigen in galop. De zevenjarige stermerrie Up to Date (Burggraaf) van J.P. Sjouw volgde als tweede. De wat rauwe, onbeslagen merrie loopt sinds kort in de sport.

Als derde eindigde Ziezo It's Toya (Sir Corland) van J. Oldejans. De schimmel sprong met vermogen en reflexen, maar hield zich wat strak en zou meer mogen basculeren.

Bij de dressuurpaarden werd de vierjarige Zolinde (Sunny Boy uit Solinde ster v.Kennedy) van Astrid Reinders verkozen tot algemeen kampioene. Daarmee versloeg ze onder meer de beste van de driejarige dressuurpaarden, Obelisk-dochter A-R Gila (uit R.Gila v.Lancet) van Memape Beheer. De chique Zolinde beschikt over een fraai dressuurmodel, veel uitstraling en drie goede gangen. Ze werd gefokt door H. Vos en J.E. Vos-Pronk uit Beilen. Tweede bij de vierjarigen werd de Hannoveraans gefokte vosruin Fair Play (For Play uit Vienna v.Varus) van D. Dijk uit Oude Pekela. Moeder Vienna sprong onder de naam Flexpower Vienna nationaal en is grootmoeder van de Hannoveraanse hengst For Succes (v.For Pleasure). De sympathieke Fair-Play beweegt makkelijk en beschikt over een mooie zelfhouding.

Terug