Nieuws

Topscores voor Amazing en Apropos ’n Liefhebber

31 03 2008


De driejarige merries Amazing (v.Tango) en Apropos ’n Liefhebber (v.Patent) zijn met 86, respectievelijk 85,5 punten geslaagd voor hun EPTM-test in Deurne. In totaal slaagden zeven springmerries en twaalf dressuurmerries.

Apropos 'n Liefhebber (Patent uit Harmonie pref sport spr v.Calvados) van fokker Martien Liefhebber kreeg voor de reflexen en aanleg als springpaard een 9, voor de techniek, vermogen, instelling en bewerkbaarheid een 8,5. Uit dezelfde sportstam scoorde ook Asjemenou 'n Liefhebber (Patent uit Unisound ster v.Litho) van Martien Liefhebber goed in Deurne. Ze kreeg 78,5 punten, bestaande uit onder meer een 8,5 voor het vermogen.

De driejarige Assara (Chin Chin) van fokker J.L.M. Smits slaagde met 77,5 punten. Na afloop van de EPTM werd Assara ster verklaard.

Verder slaagden bij de springpaarden Altijd Liefhebber (Colino), Awanda (Solitair) van fokkers Gebroeders Derks, Zarlady (Indoctro) van J.L.M. Smits, Zornette (Silverstone) van Dhr. Van Erp en A. van der Linden en Wummel (Indoctro) van W. Bourgondien, R. Rikkert en J.L.M. Smits.

Tango-dochter Amazing van fokker A. van Ballegooijen scoorde maar liefst 86 punten in de EPTM. Voor de stap kreeg de merrie een 7, alle andere onderdelen werden beloond met een 9. 80 punten verzamelde Zwalu (Krack C). De stermerrie werd als veulen verkocht op de Star Sale veiling en is nu in eigendom van D. en M. Story-Van Oijen. De vierjarige PROK-merrie Zofia Sollenburg (Wolkentanz II) van fokkerijraadslid Adri Zekveld kreeg 78,5 punten. De zeer grote merrie van 1.78m scoorde onder meer een 8,5 voor haar goede houding en balans.

Terug