×

Nieuws

Totilas met fouten naar zege

07 04 2008


Moorlands Totilas en Edward Gal pakten zondag in Almelo met ruim drie procent voorsprong de overwinning in de Prix St. Georges. Joyce Lenaerts scheef met Beukenvallei’s Ubique beide ZZ-Zwaar-proeven op haar naam. In de ZZ-Licht pakte Diederik van Silfhout de oranje rozetten en in de tweede groep ZZ-Licht wisselden Anouk Snippe en Laura Zwart elkaar af.

De juryleden Johan Hamminga en Willemien Blanken plaatsten Edward Gal en Totilas met exact hetzelfde percentage op de eerste plaats. Dit ondanks een paar hele grote fouten in het galopgedeelte. Met bijna drie procent verschil volgde Joyce Vroom met Nysingh Ramanaz (Burggraaf) op de tweede plaats. En op weer drie procent volgde Bart Veeze met Stefano (Gribaldi).

Amazone Joyce Lenaerts startte voor de eerste keer in de ZZ-Zwaar en schreef meteen beide rubrieken op haar naam. Met de vos Beukenvallei's Ubique scoorde ze in de eerste proef zelfs 68 procent. De tweede plaats in de eerste proef was voor Engie Kwakkel met Sam (Ferro), in de tweede proef pakte Jarissa van Silfhout met Trappel (Havel) het rode lint.

De ZZ-Licht was in twee groepen verdeeld. De eerste groep was de tevens de grootste met 28 combinaties. Diederik van Silfhout won de eerste proef met Davidoff (Davignon) en werd tweede met Vorst D (Hors La Loi). In de tweede proef won hij met Vorst D en zakte hij met Davidoff naar de tiende plaats. De tweede plaats was hier voor Kirsten Beckers met Broere Ufo (Metall).

In de tweede groep was het Anouk Snippe die met Finesse DDH (Lagoheidor) de eerste proef won. Laura Zwart werd tweede. Zij revancheerde zich echter en pakte in de tweede proef de overwinning. Anouk Snippe zakte naar de derde plaats en Inge Meijer werd met Sylvester (v.Lancelot) tweede.

Terug