×

Nieuws

Jur Vrieling verstevigt koppositie in Mierlo

27 04 2008


In de eerste manche van het derde onderdeel van het NK Springen in Mierlo heeft Jur Vrieling met Emmerton (v. Emilion) zijn leidende positie verstevigd. Het duo won vanmiddag overtuigend de eerste manche door een foutloos parcours af te leggen.

In een broeierig Mierlo hield Jur het hoofd koel en sprong opnieuw naar een overwinning met de hengst VDL Emmerton. Hiermee staat het duo stevig op een eerste plaats met nog één manche te gaan.

Angelique Hoorn had met de onlangs KWPN gekeurde hengst O'Brien een minder gelukkige ronde die twee springfouten opleverde en de combinatie naar de vijfde positie in het tussenklassement deed duikelen. Marc Houtzager reed daarentegen een prima rondje met de hengst Opium (v. Polydor) en met een foutloze ronde staan zij nu tweede in het tussenklassement op minder dan één springfout van koploper Jur Vrieling.

Derde in het klassement staat Maikel van der Vleuten die met VDL Groep Parmala Douche (v. Mr. Blue) één springfout moest incasseren. Voorlopig vierde staat Henk van de Pol met Dan 7-T (v. Drossan). De tweede en beslissende manche om de titel wordt later vanmiddag verreden.

Terug