Nieuws

Adeline Cornelissen deelt eerste klap uit

02 05 2008


In het eerste onderdeel van het Nederlands kampioenschap voor de senioren dressuurruiters, dat aan de oever van de Karpendonkseplas in Eindhoven wordt verreden, was het Adelinde Cornelissen die met Parzival een eerste harde tik uitdeelde richting concurrentie. Met een zeer sterk gereden proef leverde de Drentse amazone een heel goede prestatie.

Jan Peeters, één van de vijf juryleden, was van mening dat Cornelissen samen met Parzival steeds meer zekerheid gaat uitstralen tijdens de proef. "Er zou af en toe iets meer expressie getoond mogen worden in de proef, maar voor de rest kan Cornelissen zeer tevreden zijn", aldus Peeters, die het jammer vond dat in de laatste tien meter van de proef Cornelissen terrein moest prijsgeven. "De laatste passage werd verknald, net als het halthouden en dat is jammer".

Anky van Grunsven moest genoegen nemen met de tweede plaats, gezeten op IPS Painted Black. In de drafreprises was de combinatie weergaloos, maar in de passage zaten ook mindere momenten, waardoor daar de waardering moet hebben geschommeld tussen de ene maal achten en de andere keer zessen.

Dankzij een zeer sterk drafgedeelte rukte Hans Peter Minderhoud met Exquis Nadine op naar de derde plaats. Ook de piaffe en passage waren goed, maar in de appuyementen was het beeld iets wisselend. Daarbij zou het gehele beeld van Exquis Nadine iets opener mogen zijn.

Alex van Silfhout legde met Luxform's Nimbly beslag op de vierde plaats. De ruiter uit Lunteren liet een zeer goede proef zien, die echter in onderdelen net iets meer bevestigd zou mogen zijn. Vijfde staat Marlies van Baalen met BMC Kigali. De KWPN-gekeurde hengst toonde een tactmatige rit, die in alles net een fractie meer expressie had mogen tonen.

Bron: KNHS

Terug