Nieuws

Nijhof-hengsten ook Oldenburgs gekeurd

07 05 2008


Op de zadelkeuring van het Oldenburger stamboek werden vorige week zeven nieuwe hengsten tot de fokkerij toegelaten. Een aantal reeds elders gekeurde hengsten van Team Nijhof verkreeg tevens een Oldenburgs dekbrevet.

Onder de jonge hengsten is ook de bij het KWPN voor het verrichtingsonderzoek aangewezen Anton (Björsells Briar x Julio Mariner xx) van Anton Geessink. De bruine hengst werd onlangs door het KWPN doorverwezen naar het najaarsonderzoek. Hij werd in Vechta zonder beperking goedgekeurd voor de Oldenburger fokkerij. Ook een nog naamloze zoon van Florencio I uit een moeder van Donnerhall werd zonder dekbeperking in de fokkerij genomen. Voor zonen van Sir Donnerhall (mv. Rubinstein I) en Stedinger (mv. Donnerschwee) zijn er wel beperkingen. De nog naamloze zoon van Sir Donnerhall heeft een begrenzing van 20 merries tot hij zijn 30-dagentest aflegt, voor de zoon van Stedinger geldt hetzelfde, alleen is bij hem de limiet gesteld op 30 merries.

De goedkeuring bij zowel Oldenburg als Oldenburg International was er voor Hasso PMS (Harras x Calido I). Hij en Codex One (Contendro I x Glückspilz), die vorig jaar succesvol presteerde op het Bundeschampionat, werden zonder beperkingen voor de Oldenburger fokkerij toegelaten. Lord Lohengrin (Lordanos x Diskus), die ook succes had op het Bundeschampionat, mag Oldenburger merries onbeperkt dekken, bij het springstamboek Oldenburg International werd de limiet op 30 merries gesteld.

Bij een inspectie van het Oldenburger stamboek werden de KWPN-hengsten Verdi (Quidam de Revel x Landgraf I), Canturano (Canturo x Coriano), Warrant (Numero Uno x Nimmerdor) een week geleden goedgekeurd voor het Oldenburger stamboek en het stamboek Oldenburg International. De hengsten Vleut (Quick Star x Cantus) en Wallenberg (Stakkato x Libero H) verkregen een OS-dekbrevet. De goedkeuring van de hengsten van Team Nijhof vond plaats op grond van de eigen prestaties van de hengsten, de verrichtingsuitslag en het KWPN-afstammelingenrapport.

Terug