Nieuws

Wup en Royal Highness NRPS-kampioenen

18 05 2008


De goedgekeurde rijpaardhengsten Wup (v. Welt Hit II) en Royal Highness (Royal Bravour) domineerden dit weekeinde de kampioenschappen van het NRPS. Temidden van hun stamboekgenoten bleken zij de succesvolste vertegenwoordigers van de NRPS-filosofie te zijn.

De fraai gelijnde dressuurhengst Wup en zijn amazone Joyce Heuitink verkeren momenteel in bloedvorm. Wonnen ze in het Pinksterweekend vijf keer op rij en verdienden ze het startrecht in de finale van de Hippo Zorg Cup, op het NRPS/DecorSon kampioenschap veroverden ze de Z2-titel met twee eerste plaatsen (goed voor 248 en 246 punten). De lichtvoetig bewegende Wup is met zijn enorme uitstraling een charmante vertegenwoordiger van het NRPS-rijpaardtype. Zijn manier van bewegen en werklust doet vermoeden dat hij in de dressuur heel ver kan komen, en op het moment lijkt hij klaar voor de overstap naar het ZZ-Licht. Hetzelfde geldt voor de goedgekeurde hengst Gameboy (v. Gribaldi), die met Kim Thijssen direct aansloot met twee tweede plaatsen. Ook deze combinatie zette aansprekende proeven neer en belooft heel veel voor de toekomst. Zelfs de derde plaats in de Z2 was voor een paard dat als driejarige zijn goedkeuring bij het NRPS verdiende: DTS Sammartini (v. Samber), met zijn nieuwe ruiter Rolf Snijders.


In de Z1-dressuur streden Claudia Scheel met Paddo Hill (v. Paddox) en Kirsten Brouwer met Velvet Dream (v. Dream of Heidelberg) op het scherpst van de snede om de titel. Ze werden allebei eerste en tweede en kregen dus twee plaatsingspunten. Kirsten verzamelde in totaal zelfs twee waarderingspunten meer, maar de regels van het NRPS/DecorSon-kampioenschap schrijven voor dat bij gelijke plaatsingspunten de uitslag van de eerste proef bepalend is - en die werd door Claudia met één puntje voorsprong gewonnen.

In de M2 was Marianne den Hollander met Rocco Festival (v. Rafurstinels) de afgetekende winnaar en nog overtuigender was de overwinning van Jolanda Jongerman met Werkman (v. Rubiquil) in de M1. De L2-titel ging naar Helga Beekhuis met Verona H-S (v. Saporos ox) en die van de L1 was voor Kirsten Brouwer, die met Zidane SB (v. Special D) over twee proeven het meest constant presteerde en daarmee de volledige concurrentie achter zich liet. In de B-dressuur ging de hoogste eer naar Anne-Marie Gelderman met de stermerrie Djiena (v. Disconto), die in 2005 als driejarige aan de hand Nationaal kampioen van het NRPS werd.

In de hoogste klasse van het springen van de paarden was de staatsiedeken van DecorSon voor de goedgekeurde hengst Royal Highness (v. Royal Bravour) met Franklin Posmus. Hoewel het aantal deelnemers in het Z en ZZ niet groot was, kon Royal Highness na zijn voorbeeldige optreden een waardige kampioen genoemd worden. Deze prestatie-sporthengst is zo'n paard dat steeds beter gaat presteren naarmate het hoger en moeilijker wordt. In de reguliere sport wint hij aan de lopende band prijzen. Afgelopen september plaatste hij zich voor de finale van het WK voor jonge springpaarden in Lanaken en ook hij is inmiddels klaar voor méér.

Kampioen van de gecombineerde klasse L/M was Otto van de Brink met de Guidam-zoon Wanimo en in de B ging de titel naar Bonny Bastian met de super springen Crime Time (v. Krimh ox). Maar Debbie van de Mheen verdient met de keurmerrie Esprit (v. Ed King Hill) ook een vermelding, want deze combinatie won in beide parcoursen de eerste prijs. Een onverhoopt foutje in de finale wierp het duo terug naar de vierde plaats in de eindstand.

Bron: persbericht NRPS

Terug