Nieuws

Gladdys levert haar derde veulen voor ESI-veiling

28 05 2008


Het merrieveulen Graffiti van de Oldenburger International ‘Reservesiegerhengst’ Incolor (Indoctro x Argentinus) is afgelopen weekeinde uitverkoren om op zaterdag 16 augustus deel te nemen aan de Elite Sales International veulenveiling ESI in Duitsland. Graffiti is gefokt door de familie Plantaz van Altius Horses uit Asten (N-Br.).

Moeder Gladdys (Peter Pan x Grannus) levert met Graffiti haar derde veulen op rij voor de internationale Elite Veiling ESI . Van de zes veulens die zij tot nu toe kreeg zijn er inmiddels vier via vooraanstaande veulenveilingen verkocht. Twee jaar geleden werd nog op dezelfde ESI-veiling een hengstveulen van Landjonker verkocht voor meer dan 20.000 euro.

Jaarlijks worden op de ESI-veulenveiling een selectie zeer exclusieve veulens verkocht. Veel van deze veulens groeien later uit tot succesvolle sport- en keuringspaarden. Tijdens de laatste veiling is 80 procent naar een buitenlandse stal vertrokken. Zo gingen onder andere 13 paarden naar de USA, drie naar Nederland en evenzoveel naar Engeland en twee zijn er naar Mexico en Columbia verkocht. Tot de kopers van deze veiling behoren gerenommeerde springruiters zoals onder andere Marcus Ehning en Jerry Smit.

Otto Vaske van de ESI-selectiecommissie: "Bij onze zeer kritische selectie is met name gelet op de kwaliteit van het fundament, exterieur, beweging en afstamming. Daarnaast werd ook in meegewogen of de merrielijn sportief en/of commercieel interessant is voor potentiële ruiters en/of (op)fokkers".

Het één maand oude veulen Graffiti, van vader Incolor (in 2007 nog finalist op het WK in Lanaken bij de 7-jarigen) liet zich afgelopen zaterdag op het terrein Klein-Roscharden te Oldenburg van haar beste kant zien. Frea Plantaz, de fokster van Graffiti, kan haar geluk niet op. "Wij hebben dit jaar wat je noemt echt fokkersgeluk. We hebben acht gezonde veulens gekregen, waarvan evenveel hengsten als merries. Twee van onze veulens zijn nu dus al genomen voor twee verschillende eliteveilingen en we hebben nog een paar toppers meer thuis staan, zoals een hengstveulen van Florestan, een hengstveulen van Contendro I en een hengstveulen van Rubin Cortes".

Terug