Wordt HT-lid

Nieuwsberichten


Heartbreaker scoort bij jonge paarden Etten-Leur

2 jun. 2008

Nakomelingen van Heartbreaker deden het goed in de rubrieken voor jonge paarden op Jumping Etten-Leur. De rubriek voor vijf-, zes- en zevenjarige springtalenten ging naar Delta Mosssel Upgrader (v.Heartbreaker) onder Carolien van de Plasse. Bij de vierjarige springpaarden was het oranje lint voor Audi's Treasure (v.Cassini I) onder Max Ziegler. Beste vijfjarige was de AES-gekeurde Quatro (v.Quick Star) van Mischa Everse.

In de finale voor vijfjarigen was de overwinning voor de AES-goedgekeurde Quatro (Quick Star), Mischa Everse reed hem in de snelste tijd over de streep. Tweede werd Wallaby (Cavalier) onder Bianca Schoenmakers. De derde podiumplaats was voor de derde bezichtigingshengst uit de Avondrood-stam Wubbo (Jumbo Jet) onder Richard Kapteyn.

Ook de rubriek voor vierjarigen was goed gevuld, verdeeld over drie groepen van zo'n 30 deelnemers werden de beste 15 paarden uitgenodigd voor de finale. In de finale trok Audi's Treasure (Cassini I x Acord) van Stal Berkhof onder Max Ziegler aan het langste eind. Plaats twee was voor Markeers Zindiloma (Gem of India) onder Léon Kuijpers, door Ad Goeijers gefokt uit de merrie Itoloma (Libero H), die ook het internationale springpaard Caloma Z elite sport (v.Carthago) leverde.

Jack Neefs reed de tweede bezichtigings hengst Blom's Ebony (Heartbreaker x Darco) naar de derde plaats.

De overwinning in de grote finale was voor Delta Mossel Upgrader (Heartbreaker) onder Bianca Schoenmakers. Op plaats twee volgde met de vijfjarige Wallaby met vier strafpunten in 44,56 seconden. Op plaats drie stond opnieuw een nakomeling van Heartbreaker. De vijfjarige Wironium (mv. Manhattan) kwam onder Rob Heijligers met acht strafpunten over de finish. Ook plaats vijf was voor een Heartbreaker-zoon: Umanus (mv. Concorde) onder Rob van Bussel.

Snow
Snow
Snow
Snow