Nieuws

Michelangelo op 23-jarige leeftijd geƫuthanaseerd

07 06 2008


Eurodressage.com meldt het overlijden van de hengst Michelangelo. De Trakehner-zoon van de volbloed Pasteur xx is enkele dagen geleden geƫuthanaseerd omdat hij teveel pijn had na hoefbevangen te zijn geraakt.

Tiek van Uijtert en René Franssen, de vader en schoonvader van hengstenhouder Joop van Uijtert, kochten Michelangelo toen hij vier jaar was. De hengst was als tweede geëindigd in het verrichtingsonderzoek en bewoog spectaculair. Op de KWPN-hengstenkeuring was de enorm dravende Michelangelo het gesprek van de dag.

Michelangelo was een aantal jaren een zeer populaire hengst in Nederland. Toen de belangstelling voor hem was verminderd, meldden de nieuwe eigenaren van Gestüt Webelsgrund, Burgi en Harald Erdsiek, zich voor Michelangelo. Na te zijn verkocht aan Webelsgrund heeft Michelangelo nog vele jaren op verschillende dekstations ter dekking gestaan.

Uit zijn eerste dekjaar stamt de Trakehner-kampioen Kennedy. In z'n Nederlandse periode verwekte Michelangelo onder meer de Deense elitehengst Michellino, zelf Grand Prix-dressuur en vader van vele Grand Prix-dressuurpaarden, waaronder Mistral Hojris van Laura Bechtolsheimer. Ook Just Mickey van Tinne Vilhelmson was een succesvolle KWPN-nakomeling van Michelangelo in de Grand Prix.

Michelangelo was een goede 'Stutenmacher'. De KWPN-hengsten UB 40 en Westpoint komen beide uit een Michelangelo-moeder.

Terug