Nieuws

Dochters van Trento B en Heartbreaker vooraan bij EPTM

08 06 2008


Acht springmerries en negen dressuurmerries sloten in Deurne hun EPTM test af met een eindscore van 75 punten of meer. Nakomelingen van Trento B en Heartbreaker maakten de meeste indruk.

De hoogste dressuurscore behaalde Trento B-dochter Ariëlla. De Heartbreaker-dochter Azolinn kreeg bij de springpaarden de meeste punten.
J. Hoppenbrouwers uit Wintelré fokte Azolinn uit de kampioens- en elitemerrie Olinn (v. Lux). Inmiddels staat deze merrie, die met een hele goede instelling springt, geregistreerd op naam van W. Goesten uit Berkel Enschot. Azolinn combineert een krachtige en balansvolle galop met een zeer snelle afdruk. Ze toont op de sprong een goede lichaamstechniek, daarbij is ze gretig en lijkt ze voorzichtig. Met een 9 voor reflexen en een 8,5 voor instelling en aanleg kwam ze aan de hoogste dagscore van 82 punten.
Eveneens een 8,5 voor de aanleg als springpaard behaalde Mermus R-dochter Zinnia (uit Sabine ster van Darco) van f/g. Stal Rombouts uit Hapert. Een merrie die veel vermogen toont en snelle reflexen. Voor vermogen staat een 8,5 op haar cijferlijst, voor galop, reflexen, instelling en rijdbaarheid een 8. Totaalscore 80 punten.

Een totaalscore van 80 punten en daarmee de hoogstscorende dressuurmerrie van deze test is Trento B-dochter Ariëlla (uit Pamela ster van Zortin) van fokker H. de Louw uit Beek en Donk. Ariëlla is een merrie met drie ruime basisgangen, waarin ze veel balans toont. Daarbij laat ze zich heel goed bewerken. Voor rijdbaarheid staat een 8,5 op haar cijferlijst, voor stap, draf, galop, houding en balans en aanleg een 8. Ariëlla staat geregistreerd op naam van M. Echilczuk uit Northboro USA.

Bron: KWPN

Terug