Nieuws

Dressuurteam CHIO in sterkste opstelling

10 06 2008


Het dressuurteam dat op donderdag 19 juni aan de start komt van de landenwedstrijd van het Rotterdamse CHIO kent weinig verrassingen. Het bestaat uit Anky van Grunsven met IPS Salinero, Imke Schellekens-Bartels met Hunter Douglas Sunrise, Hans Peter Minderhoud met Exquis Nadine en Adelinde Cornelissen met Parzival. Op zondag 22 juni wordt bekend welk team naar Hong Kong gaat.

In de dressuursport liggen vele zaken uiterst gevoelig, vandaar dat teammanager Mariëtte Sanders aan deze teamsamenstelling nog geen conclusies wenst te verbinden richting de afvaardiging van een team naar Hong Kong.

"Wij hebben altijd vastgehouden aan een tweetal observatiewedstrijden. Afgelopen donderdag was daarvan de eerste op Outdoor Gelderland in en de tweede is de Grand Prix-landenwedstrijd die op het Rotterdamse CHIO verreden wordt. Dat houdt voor ons in dat de overige leden van het Olympisch dressuurkader nog steeds alle kansen hebben om zich in dat Olympische team te rijden", aldus Sanders.

De teammanager doelt daarbij op Stéphanie Peters met Jeff, Laurens van Lieren met Hexagon's Ollright, Alex van Silfhout met Luxform's Nimbly, Marlies van Baalen met BMC Kigali en Kirsten Beckers met Broere Jazz.

Deze combinaties zullen ook in de Grand Prix van start gaan, maar dat is een andere wedstrijd dan waarin de acht landenteams zullen strijden om de overwinning. Gaan de combinaties die in de landenteams rijden op donderdag 19 juni van start, de andere dressuurruiters hebben hun wedstrijd op woensdag 18 juni. In de jury van de Grand Prix waarin de acht teams van start gaan zitten uitsluitend juryleden die ook in Hong Kong hun punten voor de proeven zullen geven.

"Om de uiterste zorgvuldigheid te betrachten willen wij in alle rust met allen die bij de uitzending naar de Olympische Spelen in Hong Kong betrokken zijn overleggen hoe de Nederlandse dressuurequipe wordt samengesteld. Vandaar dat wij pas op zondagochtend tijdens een persconferentie in Rotterdam bekend zullen gaan maken hoe ons team er uit gaat zien", aldus Mariëtte Sanders.

Terug