Nieuws

Pascal Uytendaal wint GP van Roeser

15 06 2008


De Grote Prijs van het Luxemburgse Roeser ging afgelopen weekend naar de Nederlander Pascal Uytendaal met Chianti D (v.Cash). De combinatie moest het in de barrage opnemen tegen de Duitser Hans-G√ľnther Klein met FBW Cassius Clay (v.Calido I). Deze kwam met twaalf strafpunten over de streep, waardoor de overwinning, ondanks zes strafpunten, toch nog voor Uytendaal was.

Een heel selectief parcours stond er zondag in Roeser. Slechts twee combinaties kwamen zonder strafpunten door het reguliere parcours. Twee ruiters kwamen met één strafpunt aan de finish, bij drie combinaties viel één balk uit de staanders en de rest van de 47 ruiters werden geëlimineerd, gaven zelf op of kwamen met meer dan vier strafpunten over de streep.

De barrage was net iets teveel gevraagd voor de combinaties. Hans-Günther Klein zette met de goedgekeurde hengst FBW Cassius Clay (Calido I x Ramiro) weliswaar een snellere tijd (41,80 seconden) neer dan Pascal Uytendaal met Chianti D (v.Cash), maar de Achterhoeker kwam aan de finish met 'slechts' zes strafpunten, bij Klein was dat aantal het dubbele. Derde werd Gijs Mosman uit Enschede met de elite sportmerrie Lady Luidam (Luidam), die in 2005 op de Centrale keuring van Overijssel met de kampioensjerp naar huis ging. Het duo kwam in het reguliere parcours met één strafpunt voor tijdsoverschrijding over de finishlijn.

Terug