×

Nieuws

Springpaardenfonds koopt zoon van For Pleasure

21 06 2008


Het Springpaardenfonds Nederland (SFN) heeft een vierjarige zoon van For Pleasure aangekocht. De bruine hengst, gefokt uit een moeder van Galoubet x Lys de Darmen, is 'For Holland' gedoopt en zal worden opgeleid door Mathijs van Asten.

De Westfaals geregistreerde For Holland werd gekocht van handelaar Joop Aaldering en hengstenhouder Joop van Uytert. De hengst werd in 2007 op de nakeuring van het KWPN afgewezen en zal dit jaar opnieuw ter goedkeuring worden aangeboden. Met de voormalige eigenaren is afgesproken dat zij - na aftrek van kosten - de helft van de exploitatie als dekhengst zullen ontvangen, mocht de hengst alsnog worden goedgekeurd. Maar er is ook afgesproken dat de opleiding als springpaard te allen tijde voorrang zal krijgen.

For Holland is een zoon van de wereldvermaarde For Pleasure die pas op 20-jarige leeftijd afscheid nam van de grote springsport en die inmiddels ook van grote betekenis is voor de fokkerij van springpaarden. De naam 'For Holland' is een knipoog naar de naam van de hengst For Germany, ook een zoon van For Pleasure, die wordt uitgebracht door Marcus Ehning.

De moeder van For Holland, Wanda de Lanbry, is een dochter van de al even vermaarde springpaardenleverancier Galoubet A, die zelf de wereldbeker won. In de derde generatie zorgt Lys de Darmen voor bloedinbreng.

Terug