Nieuws

Kwalificatie in Monte Carlo voor Edwina Alexander

28 06 2008


Twee Nederlanders bevonden zich gisteravond in de Global Championsetappe te Monte Carlo in de barrage van de kwalificatie voor de Grote Prijs. Maar de overwinning ging naar een Australische, al was er wel degelijk sprake van een Nederlands tintje. Winnares Edwina Alexander woont in Valkenswaard bij de organisator van de Global Champions Tour, Jan Tops.

Elf combinaties drongen door tot de barrage van de 1.50 m hoge rubriek. Gerco Schröder moest met Eurocommerce Vancouver twee balken incasseren en eindigde als negende. Leopold van Asten kwam met VDL Groep Kaid met elf strafpunten aan de finish en mocht als elfde niet eens deelnemen aan de prijsuitreiking.

Met 36.24 seconde waren Edwina Alexander en Isovlas Socrates een volle seconde sneller dan Marcus Ehning met Vulkano. Hoe hard Alexander gereden heeft blijkt ook wel uit de tijd van de als derde geklasseerde Malin Baryard Johnsson die er met H&M Actrice W vier seconden langer over deed om het barrageparcours af te leggen.

Jonella Ligresti Bonomelli eindigde met de geweldig springende Nanta als vierde, gevolgd door Beezie Madden en de Holsteiner Onlight.

Terug