Wordt HT-lid

Nieuwsberichten


Christa Laarakkers wint nu ook met Basje

30 jun. 2008

Vorig weekend won ze al vier proeven in Tjechië. En afgelopen weekend was het weer raak. Ditmaal was Christa Laarakkers afgereisd naar het Poolse Mierzecin waar ze niet alleen met Ovation de Grand Prix kür op muziek won, maar met een herboren Pays-Bas ook nog eens drie proeven op haar naam schreef.

In de Grand Prix moest Laarakkers met Ovation (69.50%) alleen Lone Jörgensen met Donna Asana (70.63%) voor laten gaan. Petri Bax en Oriento eindigden in de GP als derde met 68.04%.

Christa Laarakkers scoorde 74% voor haar kür, die bestaat uit een mix van klassieke muziek en popmuziek in het drafgedeelte en musicalmuziek in de galopreprise.

Laarakkers lijkt in Pays-Bas een tweede Grand Prix-topper te krijgen. De zoon van Cabochon won in Polen alle drie de Lichte Tour-proeven en is thuis klaar voor de Grand Prix. 'Basje' was ooit één van de grootste beloften van de Nederlandse dressuursport, maar verdween lang uit beeld door een blessure.

Pays-Bas imponeerde als jong paard al in de PAVO Cup en op het WK in Verden. Vorig weekend in Tjechië liep de grote zwarte ruin weer zijn eerste concours sinds lange tijd.

Snow
Snow
Snow
Snow