Nieuws

Holsteinse hengst Clooney de beste vierjarige in Geesteren

10 07 2008


De juryleden Eric Naberink en Johan Hamminga gaven vanmiddag in de finale voor de 15 beste vierjarige springpaarden louter 9's aan Clooney, de zoon van Carpaccio die afgelopen winter nog vergeefs onder het zadel werd voorgesteld op de KWPN Hengstenkeuring. Een andere Holsteiner werd tweede: Casall's dochter Ultra.

Twee Holsteiners dus bovenaan in de kwaliteitsbeoordeling voor vierjarige springpaarden. Wel twee totaal verschillende paarden. De grote schimmelhengst Clooney (Carpaccio), volle broer van Eurocommerce Washington, in eigendom van BWG Stables, Stal Eurocommerce en ruiter Marc Houtzager, springt met een overdaad aan vermogen, een voorbeeldige techniek van het lichaam, maar hij is niet de snelste, terwijl de kleine merrie Ultra (Casall x Corofino I x Raimondo) onder Tomas Davidson juist extreem vlug van de grond ketste en daarbij zeer veel kwaliteit liet zien. Niettemin vond de jury Clooney het complete sportpaard, hetgeen tot uitdrukking kwam in het eindresultaat van 70.5 punten tegenover 68.00 voor Ultra.

De derde plaats was voor Zamora (Eurocommerce Washington-Carpaccio x Lux x Ulft), de invloed van Carpaccio was dus aanzienlijk. Wim Schröder verzamelde met deze fijn galopperende en met veel souplesse springende merrie 66.5 punten. Op de vierde plaats eindigde de opvallend veel kwaliteit en vermogen tonende Dejavu (Heartbreaker x Ramiro x Zeus), die onder Sjaak Sleiderink 66 punten scoorde. Dan de goedgekeurde hengst Zazou R, die onder Massimo Comina superritten liet zien (65.5), gevolgd door zijn KWPN-collega Zapatero, gereden door Angelique Hoorn. De zoon van Chin Chin uit Brugman's Princess sprong formidabel van de grond, maar zou de sprong achter beter af moeten maken.

De zevende plaats was voor Zero (Tangelo van de Zuuthoeve) gereden door Hendrik Jan Schuttert (65), gevolgd door Zirikit (Eurocommerce Berlin), ruiter Wim Schröder, Blom's Zidane (Quasimodo van de Molendreef), ruiter Erik Zimmerman en de KWPN-gekeurde Zahros R (Sam R), ruiter Massimo Comina.

Het paard met de hoogste cijfers in de voorselectie keerde niet terug in de finale. Eurocommerce Zurich kreeg 9's, maar door een weigering eindigde de kampioen van de KWPN-hengstenkeuring niet bij de beste 15.

Terug