Nieuws

CSI Twente vliegt acht wereldtoppers in

12 07 2008


Acht wereldtoppers, die nu nog actief zijn op de Global Champions Tour in het Portugese Estoril, haasten zich vannacht letterlijk vliegensvlug naar Geesteren om daar deel te nemen aan de strijd om de Grote Prijs van Twente. De organisatie van CSI Twente spaart kosten (20.000 euro) noch moeite om het achttal te kunnen laten deelnemen aan de hoofdrubriek op het Erve Maathuis.

Voor wereldkampioen Jos Lansink, de Duitsers Ludger Beerbaum, Marco Kutscher en Christian Ahlmann en de Engelse broers John en Michael Whitaker wordt een privévliegtuig van de maatschappij Hellmann uit Hannover ingezet. Zij vertrekken vanavond om 22.00 vanaf de luchthaven van Lissabon richting Münster-Osnabrück, waar ze volgens planning om 1.20 uur in de prille zondagochtend arriveren. Van daaruit zetten ze met een shuttleservice de tocht richting Twente voort.

De Amerikaanse amazones Beezie Madden en Laura Kraut stijgen op voor de nachtvlucht van de KLM, die om 2.10 uur geprogrammeerd staat. Het tweetal komt om 6 uur aan op Schiphol en rijdt van daaruit door naar het Erve Maathuis.

De acht, voor wie de luchtbrug speciaal is georganiseerd met medewerking van OAD Reizen en Fly Home, beschikken tijdens hun eendaagse avontuur in Geesteren over prima paardenmateriaal. Zo neemt Jos Lansink zijn troef Spender mee voor het hoofdnummer. Cavalor Cumano, waarmee hij twee jaar geleden in Aken de wereldtitel veroverde, komt in actie in de rubriek van 10.15 uur. Het wordt het vierde optreden voor de schimmel, die maandenlang met een zware blessure aan de kant stond. Lansink test hem ook op het Erve Maathuis om hem eventueel alsnog te kunnen meenemen naar de Olympische Spelen van Hongkong.

Ludger Beerbaum komt in het klapstuk van de veiling uit met Coupe de Coeur en Christian Ahlmann met Sebastian, die vorige week in Aken nog een zware rubriek won. Marco Kutscher zadelt het Twentse fokproduct Montender, winnaar van Europees goud en Olympisch brons. Beezie Madden gokt op Judgement, waarmee ze eerder dit jaar de loodzware Grote Prijs van Calgary op haar naam schreef. Laura Kraut dingt mee naar een topklassering met Miss Independent.

Terug