Nieuws

Nederlands springteam laatste in Falsterbo

18 07 2008


Soms hoeft de laatste ruiter van het springteam de ring niet binnen te galopperen omdat de zege toch al vaststaat. Vanmiddag meldde Henk van de Pol zich als laatste Oranjeruiter af, omdat zelfs een nulronde Nederland niet tot de tweede manche had laten doordringen. Denemarken won de wedstrijd, net als vorig jaar, Frankrijk, Italiƫ en de Verenigde Staten deelden de tweede plaats.

Als degradant uit de Samsung Superleague mag Zweden in het historische paardensport-walhalla in Falsterbo slechts een Nations Cup organiseren. Denemarken imponeerde, met een zeer sterk rijdende Linnea Ericsson, de beide zusjes Lund en Thomas Velin als slotruiter. Velin hoefde zijn formidabel springende Quidam-zoon Godsend du Reverdy niet voor de tweede keer binnen te sturen. Denemarken leidde al na de eerste ronde en de twee fouten van Charlotte Lund met Andante en het balkje van Tina Lund met Carola brachten de zege niet in gevaar.

Dat kwam doordat er veel fouten werden gemaakt in het zware parcours met brede oxers en lange afstanden. Niet bepaald het ideale ontwerp voor Van Schijndel's Curtis van Piet Raijmakers (16 strafpunten), terwijl de verdiensteljk rijdende Yves Houtackers met Liza Minelli uitkwam op acht en Eric van der Vleuten na een aanvallende gereden ronde met VDL Groep Tomboy de schade zag oplopen tot twaalf strafpunten.

De Fransen eindigden ex aequo tweede met een jong team met 'nieuwe' paarden, waaronder een Franse gefokte dochter van Voltaire (Kikuyu du Coty) en een geweldig springende Frans gefokte zoon van Burggraaf (Luccianno HN). In het Italiaanse team schitterde een dochter van Emilion (Snai Seldana) en de van Eurocommerce overgenomen Las Vegas (Indorado x Epilot). In het eveneens als tweede geëindigde Amerikaanse team viel de vechtjas Urbanus (Heartbreaker x Ramiro) van Charlie Jayne op.

Terug