Nieuws

Grote Prijs van San Patrignano voor Harry Smolders

21 07 2008


Zondagavond laat won Harry Smolders als laatste starter in de barrage de Grote Prijs van San Patrignano. Met Walnut de Muze nam de Brabander alle risico's. Zijn razendsnelle tijd in, 39.23 seconde, was een te moelijke opgave voor Ludger Beerbaum. De Olympiërs Vincent Voorn en Gerco Schröder toonden vormbehoud met vier strafpunten in twee manches.

Ludger Beerbaum heeft het patent op de tweede plaats. In Aken moest hij met All Inclusive Albert Zoer al voor laten gaan en in Geesteren moest hij met Coupe de Coeur voorrang geven aan Patrice Delaveau, in San Patrignano was het weer een Hollandse topjockey waar Beerbaum het hoofd voor moest buigen. Met Enorm bleef de klok stilstaan op 40.38 seconde. Maar tegen Harry Smolders en Walnut de Muze was zondagavond in het kunstlicht van het fraaie ruiterstadion van de leefgemeenschap voor ex-drugsverslaafden geen kruid gewassen.

Thomas Mühlbauer en de dekhengst Asti Spumante eindigden als derde, Gianni Govoni en Joyau d'Opal vormden op de vierde plaats de beste Italiaanse combinatie, gevolgd door Christina Liebherr en LB No Mercy.

Goed nieuws van het Nederlands-Olympische front. Vincent Voorn en Gerco Schröder behaalden goede resultaten met hun Olympische troeven Audi's Alpapillon Armani en Eurocommerce Berlin. Armani was iets moeilijk in de mond en kreeg in de eerste omloop een fout op de middelste oxer van de driesprong (tweede paal). Berlin was briljant in vorm, maar hij werd - eveneens in de eerste ronde- naar een planken steilsprong iets overreden.

Terug