Contact

Naam:
A. de Rooij
Adres:
Rijtseweg 40
PC / Woonplaats:
5087 BJ Diessen
Land:
Netherlands
Telefoonnummer:
Website

Nieuws

 • 09 08 2016 - Eclair la Vie door naar 2e onderdeel ISAH cup 7 jarigen :

  Eclair la Vie door naar 2e onderdeel ISAH cup 7 jarigen :


  Ondanks de korte voorbereiding ( doordat Monique 6 weken met haar been in t gips had gezeten ) was Eclair net op tijd weer klaar om aan de ISAH cup mee te doen. Ze liep ook nu weer een mooi foutloos parcours en mag dus door naar het 2e onderdeel , morgen 10 aug. 2016. Daar moet ze waarschijnlijk 1.40 springen, en dat zal voor haar de allereerste keer zijn. We denken dat ze er wel klaar voor is, en ook Monique heeft er veel vertrouwen in. Eclair heeft zo'n goede instelling, ze doet zo haar best, we zien haar toekomst dus positief tegemoet.
 • 07 12 2015 - Debuut CSI 1* in Lichtenvoorde : Eclair la Vie

  Debuut CSI 1* in Lichtenvoorde : Eclair la Vie


  Tijdens het debuut van onze 6 jarige Diarado merrie Eclair la Vie ging ze redelijk goed van start : 3 dec. lichte tour 120 gesprongen en met alleen n halve seconde tijdoverschrijding geeindigd als 24e van de 70 deelnemers. Tweede dag was ze zo gestresst, wellicht door vreemde stalling en zo, pakte ze het bit zodat ze niet meer te sturen was. Ring vrijwillig verlaten. Derde dag 5 dec was ze wel weer bij de les : dubbel 0 en als 15e geeindigd. Wij zijn toch dik tevreden met dit resultaat. En diezelfde dag won Vincent met de door ons uit t zelfde moederlijntje gefokte Beaumont, ook nog de 2e prijs in de 140 medium tour finale daar. Dag kon niet meer sruk !
 • 28 09 2015 - Beaumont succesvol in Samorin !

  Beaumont succesvol in Samorin !


  Afgelopen weekend was hij er weer eens bij, de door ons gefokte Vermont zoon. Na een ongelukkige val half juli tijdens CH de Wolden, waarbij ruiter Vincent zijn sleutelbeen brak, hadden we hem niet meer zien springen. Vincent's blessure is nog niet helemaal hersteld, maar grote broer Sander nam de honneurs voor hem waar en reed hem in Samorin. Met heel goed resultaat : vrijdag in 1.30 tweede, zaterdag in 1.40 eerste en zondag weer in 1.40 als eerste geeindigd ! Super !
 • 10 05 2015 - Beaumont + Vincent Geerink 6e prijs 1.45 finale !

  Beaumont + Vincent Geerink 6e prijs 1.45 finale !


  Gisteravond, 9 mei sloot deze jonge combinatie een succesvolle wedstrijd af : na een mooie nulrit donderdag, 20e plaats en net buiten de prijzen, wonnen zij vrijdag met weer n mooie nulrit de 6e prijs . Sloten deze wedstrijd in Slovakije gisteravond heel mooi af ; in de 1.45 finale met barrage dubbel nul en weer 6e prijs.
  Super kunnen volgen die wedstrijd, via livestream , echt leuk !
 • 09 05 2015 - eerste veulen van Giga Blue geboren, n hengstje !

  eerste veulen van Giga Blue geboren, n hengstje !


  Ja, nog net voor de datum van telling ( 9 mei ) is hij geboren : gisteravond, 8 mei om 21.45 uur, wierp onze jonge Zirocco merrie haar allereerste veulen ! Hij ziet er goed uit , deze Cardento zoon, alles is goed verlopen en we zijn zijn blij met hem. De eerste foto's probeer ik z.s.m. op de site te zetten !
 • 12 04 2015 - Beaumont succesvol gesprongen met Vincent in Z tour :

  Beaumont succesvol gesprongen met Vincent in Z tour :


  Vincent Geerink startte in de 3e week van de Z tour o.a. de door ons gefokte Beaumont : vrijdag 10 april dubbel 0 in 1.35 2 fasen wat resulteerde in de 17e prijs. Zaterdag 11 april startte deze combinatie in 140 op tijd : afstand naar h'nis 4 was niet helemaal goed, volte gereden en parcours verder super netjes afgemaakt, door tijdoverschrijding niet in de prijzen. Vandaag, zondag 12 april nog eens 140 gesprongen, 2 fasen, weer dubbel 0 en de tiende prijs. !! Begint goed te klicken dus deze nieuwe combinatie !
 • 22 03 2015 - In 3 weken tijd naar Sport Predikaat Springen !

  In 3 weken tijd naar Sport Predikaat Springen !


  Onze Eclair la Vie heeft het gepresteerd om in 3 weken tijd 7 winstpunten in het Z bij elkaar te springen , meer als voldoende dus voor het sportpredikaat ! Temeer omdat deze 6 jarige merrie pas eind oktober voor de eerste keer in M klasse werd uitgebracht.
  Ze sprong weer fantastisch, echt klasse ! We zijn er trots op !!!
 • 16 03 2015 - Eclair la Vie weer dubbel 0 in Z !

  Eclair la Vie weer dubbel 0 in Z !


  Gisteren in Didam was ze weer goed op dreef, onze fantastisch springende en super voorzichtige Diaradomerrie bleef weer dubbel 0 en haalde daarmee , in handicap met ZZ de 4 e prijs binnen.
  Heeft nu al 5 winstpunten in het Z dus sportpredikaat binnen handbereik.
 • 09 03 2015 - Prachtig hengstveulen van Lordanos uit Vive la Vie !

  Prachtig hengstveulen van Lordanos uit Vive la Vie !


  Zaterdagavond 7 maart , n dag of 10 later als verwacht, is het dan geboren : Onze merrie Vive la Vie, Burggraaf x Julio Mariner , kreeg haar derde veulen. Na 2 merries was het dit keer 1 hengstveulen.
  Samen met Monique Veldhuis zijn we nu dus de trotse eigenaren van weer een veelbelovend springveulen, lichtbruin, met mooie aftekeningen. We zijn er blij mee !
 • 09 03 2015 - Eclair la Vie 2e prijs Z springen in Heeten

  Eclair la Vie 2e prijs Z springen in Heeten


  Na een foutloos M parcours, met rustig gereden barrage, en een derde prijs, sprong Eclair daarna nog een Z parcours, bleef weer 0 en behaalde daarmee zelfs de tweede prijs ! Super , bleef gretig, alert en voorzichtig ! Heel fijn paard.
Nieuwsarchief

Missie

Mijn grote hobby is springpaarden : fokken, uit laten brengen in de sport en dan genieten als ze goed presteren. Dat laatste doen de meeste nakomelingen van onze elite, sport (springen) prestatie en preferente merrie Helga. Van haar nakomelingen hebben we nu nog in eigendom onze zelf gefokte nu 10 jr Eclair la Vie v Diarado uit Vive la Vie v Burggraaf . Deze dappere merrie Eclair la Vie is inmiddels Elite Sport Spr merrie. En van Vive la Vie hebben we nog half haar zoon Lord de la Vie Z , van Lordanos. Heeft dus zelfde vader als haar tweede (merrie) veulen, geboren in 2013, L'Esperance la Vie, Z die in Lanaken Z kampioen 2013 werd !!! Kort nadat Beaumont het Gouden Ei 2013 had gewonnen in Barneveld is hij verkocht aan Willem Greve. maar het klikte niet echt goed. Sinds begin 2015 wordt hij nu uitgebracht door Vincent Geerink die al heel goede resultaten met hem kon boeken. Onze Elite sport merrie Eclair gaat haar oma, stammoeder Helga achterna ! Dit is n fantastisch mooi paard met hele mooie techniek en een super instelling, ze komt er wel ! Trekt fantastisch naar het hout en zet alles op alles om er overheen te komen. In de GMB competitie voor jonge springpaarden heeft ze heel goed gepresteerd , zowel in de finale van 2015 6 jaar en finale van 2016 ,7 jaar oud, beide in Drachten, eindigde zij als 6e . Sprong inmiddels ook al 1.40 m en had daar geen enkele moeite mee. In 2016 heeft Vive la Vie een prachtig merrieveulen gebracht van Cicero Z , ook n plaatje, in eigendom van Monique Veldhuis. Vive la Vie's 5e nakomeling is geboren 24-4-2017 ; een prachtig hengstveulen van Zirocco Blue, we noemen hem Marquis de la Vie.
Op 8 oktober 2017 is Vive aan een ernstige koliek overleden, hier thuis in de wei. Het is triest , lege stal en leeg weiland. Daarom hebben we Eclair la Vie uit de sport gehaald en met haar proberen we ons moederlijntje nog wat uit te breiden. Haar eerste veulen , van Zirocco Blue , is n hengstje : Orly de la Vie , hij is geboren op 29-5-'19 . We hopen ook nog n merrieveulen van haar te kunnen fokken, om dit lijntje uit te breiden.
Lees meer
zoek een paard van A. de Rooij
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek