Contact

Naam:
Tarpania Stable - A.P.G. de Lange
Adres:
Tarpanweg 3
PC / Woonplaats:
8255 RT Swifterbant
Land:
Netherlands
Telefoonnummer:

Nieuws

 • 05 06 2020 - Panenka Tarpania hengstveulen van Kannan jr x Dallas VDL ons laatst geboren veulen dit jaar!

  Panenka Tarpania hengstveulen van Kannan jr x Dallas VDL ons laatst geboren veulen dit jaar!


  Panenka Tarpania is een veulen van onze stermerrie Inique Tarpania. Zij is de dochter van Monique en daardoor direct uit de moederlijn van Grandorado TN, Fabrice DN en Charmique. Een heel mooie moederlijn met veel sport.
  Met dit veulen hebben we nu in totaal 11 veulens gefokt, waarvan 4 springgericht (allen hengst) en 7 dressuurgericht(allen merries).
 • 02 05 2020 - Pariswood Tarpania een Desperado NOP merrieveulen erbij van onze merrie Hollywood Tarpania

  Pariswood Tarpania een Desperado NOP merrieveulen erbij van onze merrie Hollywood Tarpania


  28 april is er een mooi voskleurig veulen geboren bij een jonge draagmerrie. Alle veulens van Hollywood zijn prachtig en heel kwiek direct na de geboorte. Dit is er nu 1 van Desperado NOP, wat een genen. Nu al een plaatje en de bewegingen zijn subliem. Wederom heel blij mee!
 • 27 04 2020 - Pablo Tarpania geboren een hengstveulen van Emir R bij de merrie Karouchidee Tarpania

  Pablo Tarpania geboren een hengstveulen van Emir R bij de merrie Karouchidee Tarpania


  Karouchidee is een jonge mooie, voorlopig keur merrie van ons. Afstamming Grand Slam x Indorado. Zij komt uit een moederlijn met veel sport en een heel fijn karakter. Zij is zadelmak en gemakkelijk te rijden, We bekijken of ze dit jaar de sport in gaat. We dekken haar dit jaar niet. Dit veulen is hoogbenig en heeft veel energie. We zijn er blij mee!
 • 08 04 2020 - Paco Tarpania geboren hengstveulen van Jerommeke SB x Zavall VDL

  Paco Tarpania geboren hengstveulen van Jerommeke SB x Zavall VDL


  Vorige week is bij ons een prachtig bruin hoogbenig, brutaal hengstveulen geboren bij onze Elite merrie Darlinde DN Tarpania. Extra leuk daar Jerommeke bij de dekking net verkocht was door ons aan Brouwer en stal de Weaver. Ook is Jerommeke vervolgens datzelfde jaar goedgekeurd bij het KWPN. Hij was al goedgekeurd bij het AES. Van Jerommeke hebben we nu 2 hengsten twenters lopen(van Darlinde en Dechide Tarpania) en een merrie jaarling eveneens van Darlinde. Onze verwachtingen zijn hoog van deze fokproducten.
 • 07 03 2020 - Pearlwood Tarpania ( Jameson RS2)geboren eerste merrieveulen van Lakewood Tarpania(Charmeur)

  Pearlwood Tarpania ( Jameson RS2)geboren eerste merrieveulen van Lakewood Tarpania(Charmeur)


  Vannacht is een prachtig donkerbruin merrieveulen geboren bij ons. Lakewood is de eerste dochter van Hollywood Tarpania ( furst Romancier x Johnson) en d.m.v. dit veulen wordt deze top moederlijn nu voortgezet via dit veulen.
  Lakewood Tarpania heeft een goede Ibop gelopen in 2019 met 85 p.
 • 01 03 2020 - Pedro Tarpania mooi hengstveulen van Hardrock Z geboren bij Tarpania Stable

  Pedro Tarpania mooi hengstveulen van Hardrock Z geboren bij Tarpania Stable


  Pedro is het eerste veulen van onze merrie La Gupardie (van Gogh x Carrera VDL x Jasper), destijds gekocht op de veulenveiling Borculo. Een heel actief, sterk en vlot veulentje. Hij is 28-2-2020 laat op de avond geboren en hij doet het super. Topper in de dop! Blij mee!
 • 24 02 2020 - Don Tarpania Z goedgekeurd bij Zangersheide

  Don Tarpania Z goedgekeurd bij Zangersheide


  de door ons gefokte zoon van Dominator 2000 Z x Glasgow vant Merelsnest is goedgekeurd bij Zangersheide dit weekeinde.
  Daarnaast hadden we onze Monsieur Tarpania mee(Comme il Faut x Burggraaf). Deze sprong zaterdag super en mocht door naar de 2e bezichtiging, maar liet het zondag wat afweten door vermoeidheid en was helaas niet door. Toch zeer tevreden naar huis met deze 2 tophengsten en van beiden hebben we grote verwachtingen voor de toekomst.
 • 06 11 2019 - Karmica Tarpania scoort 81p bij Ibop springen

  Karmica Tarpania scoort 81p bij Ibop springen


  wat een mooie prestatie voor Karlijn van Gerwen(amazone) en eigenaar Gijs Jan van Selm, met de door ons gefokte Karmica Tarpania.
  Mooi om te merken dat ons paard zo goed terecht is gekomen en dat ze kunnen genieten van deze topper!
  Wij feliciteren eigenaar en ruiter met deze mooie punten!! Top gedaan!
  Karmica Tarpania is een nakomeling van Esmica Tarpania(Zirocco Blue x Silverstone).
  Thuis hebben we nog de ruin Legend Tarpania(CristalloI) van dezelfde moeder en de hengst Naico Tarpania van Inaico VDL en een merrie Omaica Tarpania van Inaico VDL.
  De merrie Esmica is vorig jaar verkocht naar een springamazone te Italie
 • 06 10 2019 - Inchidee Tarpania presteerd goed bij de youngster tour te Riesenbeck met Arne van Heel

  Inchidee Tarpania presteerd goed bij de youngster tour te Riesenbeck met Arne van Heel


  heel blij zijn we dat de bij ons geboren en opgeleide Inchidee Tarpania het zo goed doet in de sport. Zij is in Riesenbeck nu 3 x foutloos gebleven met Arne van Heel. Eerder won zij dit voorjaar al in Spanje bij de Youngster Tour. Top dat deze ruiter er zo goed mee aan het werk is gegaan.
  Deze merrie Inchidee hebben wij verkocht, maar dit geeft ons heel goede hoop voor de andere merries en hengsten die wij nog hebben en waar wij de fokkerij mee voortzetten. Van Karouchidee Tarpania (Grand Slam x Indorado) hebben we nu een Cornet Obolensky merrie gefokt en volgend jaar krijgt zij een veulen van Emir R..
  Daarnaast hebben we de ET hengst Norman Tarpania lopen in de opfok, deze is van de hengst Jerommeke SB(Berlin x London). De hengst Jerommeke SB gaat binnenkort voor het verrichtingsonderzoek. De hengst Jerommeke SB hebben wij ook zelf opgefokt en opgeleid en dit voorjaar verkocht. Dit geeft ons veel vertrouwen voor de toekomst en onze fokkerij. Zowel onze dressuur paarden als springpaarden blijken goed te presteren en dat geeft een goed gevoel.
 • 25 09 2019 - Lakewood tarpania geslaagd voor Ibop met 85p en nu Elite

  Lakewood tarpania geslaagd voor Ibop met 85p en nu Elite


  deze prachtige merrie is de dochter van Hollywood Tarpania uit de hengst Charmeur. Deze heeft Hollywood zelf natuurlijk gekregen en opgevoed. Lakewood liet zich bij de test super rijden door Marije van Kersbergen en kreeg dan ook een 8 voor de rijdbaarheid/bewerkbaarheid. Daarnaast kreeg zij voor de draf een 9 en voor balans en houding ook een 9. Volgend jaar verwachten we bij haar een veulen van Jameson RS. We zijn erg blij met de opbouw van deze moederlijn.
  Verdere nakomelingen van Hollywood Tarpania kunt u op onze stallijst zien.
Nieuwsarchief

Missie

Tarpania Stable is een fokkerij, trainings en handelsstal met zowel dressuur-als springpaarden. Wij streven ernaar goede sportpaarden af te leveren voor de topsport.
Neemt u gerust contact met ons op wanneer u interesse heeft in onze paarden of onze opfok. Lees meer
zoek een paard van Tarpania Stable - A.P.G. de Lange
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek