Contact

Naam:
Tarpania Stable - A.P.G. de Lange
Adres:
Tarpanweg 3
PC / Woonplaats:
8255 RT Swifterbant
Land:
Netherlands
Telefoonnummer:

Nieuws

 • 07 03 2020 - Pearlwood Tarpania ( Jameson RS2)geboren eerste merrieveulen van Lakewood Tarpania(Charmeur)

  Pearlwood Tarpania ( Jameson RS2)geboren eerste merrieveulen van Lakewood Tarpania(Charmeur)


  Vannacht is een prachtig donkerbruin merrieveulen geboren bij ons. Lakewood is de eerste dochter van Hollywood Tarpania ( furst Romancier x Johnson) en d.m.v. dit veulen wordt deze top moederlijn nu voortgezet via dit veulen.
  Lakewood Tarpania heeft een goede Ibop gelopen in 2019 met 85 p.
 • 01 03 2020 - Pedro Tarpania mooi hengstveulen van Hardrock Z geboren bij Tarpania Stable

  Pedro Tarpania mooi hengstveulen van Hardrock Z geboren bij Tarpania Stable


  Pedro is het eerste veulen van onze merrie La Gupardie (van Gogh x Carrera VDL x Jasper), destijds gekocht op de veulenveiling Borculo. Een heel actief, sterk en vlot veulentje. Hij is 28-2-2020 laat op de avond geboren en hij doet het super. Topper in de dop! Blij mee!
 • 24 02 2020 - Don Tarpania Z goedgekeurd bij Zangersheide

  Don Tarpania Z goedgekeurd bij Zangersheide


  de door ons gefokte zoon van Dominator 2000 Z x Glasgow vant Merelsnest is goedgekeurd bij Zangersheide dit weekeinde.
  Daarnaast hadden we onze Monsieur Tarpania mee(Comme il Faut x Burggraaf). Deze sprong zaterdag super en mocht door naar de 2e bezichtiging, maar liet het zondag wat afweten door vermoeidheid en was helaas niet door. Toch zeer tevreden naar huis met deze 2 tophengsten en van beiden hebben we grote verwachtingen voor de toekomst.
 • 06 11 2019 - Karmica Tarpania scoort 81p bij Ibop springen

  Karmica Tarpania scoort 81p bij Ibop springen


  wat een mooie prestatie voor Karlijn van Gerwen(amazone) en eigenaar Gijs Jan van Selm, met de door ons gefokte Karmica Tarpania.
  Mooi om te merken dat ons paard zo goed terecht is gekomen en dat ze kunnen genieten van deze topper!
  Wij feliciteren eigenaar en ruiter met deze mooie punten!! Top gedaan!
  Karmica Tarpania is een nakomeling van Esmica Tarpania(Zirocco Blue x Silverstone).
  Thuis hebben we nog de ruin Legend Tarpania(CristalloI) van dezelfde moeder en de hengst Naico Tarpania van Inaico VDL en een merrie Omaica Tarpania van Inaico VDL.
  De merrie Esmica is vorig jaar verkocht naar een springamazone te Italie
 • 06 10 2019 - Inchidee Tarpania presteerd goed bij de youngster tour te Riesenbeck met Arne van Heel

  Inchidee Tarpania presteerd goed bij de youngster tour te Riesenbeck met Arne van Heel


  heel blij zijn we dat de bij ons geboren en opgeleide Inchidee Tarpania het zo goed doet in de sport. Zij is in Riesenbeck nu 3 x foutloos gebleven met Arne van Heel. Eerder won zij dit voorjaar al in Spanje bij de Youngster Tour. Top dat deze ruiter er zo goed mee aan het werk is gegaan.
  Deze merrie Inchidee hebben wij verkocht, maar dit geeft ons heel goede hoop voor de andere merries en hengsten die wij nog hebben en waar wij de fokkerij mee voortzetten. Van Karouchidee Tarpania (Grand Slam x Indorado) hebben we nu een Cornet Obolensky merrie gefokt en volgend jaar krijgt zij een veulen van Emir R..
  Daarnaast hebben we de ET hengst Norman Tarpania lopen in de opfok, deze is van de hengst Jerommeke SB(Berlin x London). De hengst Jerommeke SB gaat binnenkort voor het verrichtingsonderzoek. De hengst Jerommeke SB hebben wij ook zelf opgefokt en opgeleid en dit voorjaar verkocht. Dit geeft ons veel vertrouwen voor de toekomst en onze fokkerij. Zowel onze dressuur paarden als springpaarden blijken goed te presteren en dat geeft een goed gevoel.
 • 25 09 2019 - Lakewood tarpania geslaagd voor Ibop met 85p en nu Elite

  Lakewood tarpania geslaagd voor Ibop met 85p en nu Elite


  deze prachtige merrie is de dochter van Hollywood Tarpania uit de hengst Charmeur. Deze heeft Hollywood zelf natuurlijk gekregen en opgevoed. Lakewood liet zich bij de test super rijden door Marije van Kersbergen en kreeg dan ook een 8 voor de rijdbaarheid/bewerkbaarheid. Daarnaast kreeg zij voor de draf een 9 en voor balans en houding ook een 9. Volgend jaar verwachten we bij haar een veulen van Jameson RS. We zijn erg blij met de opbouw van deze moederlijn.
  Verdere nakomelingen van Hollywood Tarpania kunt u op onze stallijst zien.
 • 29 06 2019 - Hollywood Tarpania een 1e en 2e prijs bij de ZZZ subtop te Soest

  Hollywood Tarpania een 1e en 2e prijs bij de ZZZ subtop te Soest


  Onze mooie merrie Hollywood gaat het steeds beter doen in de sport. Het harde werken van Marije van Kersbergen met haar wordt beloond. Dit jaar hebben we een aantal embryo's bij haar gespoeld, maar nu gaan we voor de sportprestaties.
  Voor volgend jaar verwachten we van Jameson RS en Revolution veulens in jan. 2020 en van Desperado eind april 2020.
  We zijn erg blij met haar 9 nakomelingen die we thuis hebben lopen. Haar expressie en mooie voorkomen heeft ze aan alle nakomelingen doorgegeven. Twee nakomelingen hebben we verkocht. De hengst Kingsley gaat een hopelijk een mooie carriere tegemoet in Australie bij een Grand Prix amazone en Noblewood gaat het hopelijk maken in Amerika. Het is genieten om zulke mooie dressuurpaarden op stal en in onze weide te hebben lopen.
 • 22 05 2019 - Alle veulens zijn geboren op Tarpania Stable

  Alle veulens zijn geboren op Tarpania Stable


  in middels zijn nu alle veulens geboren. Van Governor (M Hollywood Tarpania)een mooie vosmerrie Orangewood Tarpania genoemd en van Valverde (M Hollywood Tarpania) een mooie donkerbruin merrieveulen Opalwood Tarpania genoemd.
  Van Dominator2000 Z hebben we opnieuw een mooi donkerbruin/zwart hengstveulen bij Iralinde Tarpania(Glasgow x Goodtimes), 2 jr geleden was deze combinatie goed voor een 3e prijs bij de veulenkeuring van Zangerheide. Dit paard is nog steeds in ons bezit en is een prachtige aansprekende hengst geworden. Al met al staat de stand nu op 10 merrieveulens en 1 hengstveulen.
 • 27 04 2019 - Merrieveulens Tarpania Stable Cornet Obolensky , Kingsley en een mooie van Jerommeke

  Merrieveulens Tarpania Stable Cornet Obolensky , Kingsley en een mooie van Jerommeke


  Momenteel hebben we 8 merrie veulens. Bij onze jonge stermerrie Karouchidee een mooie van Cornet Obolensky en bij onze elitemerrie Darlinde een mooie Jerommeke(Berlin x London) Daarnaast 2 hele mooie merrieveulens bij onze elite/sportmerrie Hattrick dmv ET van Kingsley de zoon van onze WK merrie Hollywood. Beiden lijken zeer veel op Hollywood. We verwachten nu nog 3 veulens 1 springveulen van Dominator Z en 2 dressuurveulens van Valverde en Governor .
 • 21 03 2019 - Op Tarpania Stable zijn veulens van Revolution en Kremlin via ET van onze sportmerrie Hollywood Tarpania

  Op Tarpania Stable zijn veulens van Revolution en Kremlin via ET van onze sportmerrie Hollywood Tarpania


  Inmiddels zijn bij ons prachtige merrieveulens geboren van Kremlin en Revolution. Allemaal gezond en chique gebouwd. Veulens met een grote verwachtingswaarde. We zijn hier erg blij mee. Hollywood loopt sinds kort in de ZZzwaar en tot nog toe geeft zij prachtige veulens. We verwachten nu nog 4 dressuur gefokte veulens(Governor, Valverde en Kingsley) en 3 spring-gefokte veulens( Cornet Obolensky, Dominator Z en Jerommeke).
Nieuwsarchief

Missie

Tarpania Stable is een fokkerij, trainings en handelsstal met zowel dressuur-als springpaarden. Wij streven ernaar goede sportpaarden af te leveren voor de topsport.
Neemt u gerust contact met ons op wanneer u interesse heeft in onze paarden of onze opfok. Lees meer
zoek een paard van Tarpania Stable - A.P.G. de Lange
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek