Contact

Naam:
Y. Tielen
Adres:
Bergenvenstraat 40
PC / Woonplaats:
B-2910 Essen
Land:
Belgium
Telefoonnummer:
Website

Nieuws

 • 09 12 2018 - * Regenwortelhoeve.be * Onze Cicero Z zoon weeral foutloos 1m40 Opglabbeek.

  * Regenwortelhoeve.be * Onze Cicero Z zoon weeral foutloos 1m40 Opglabbeek.


  Catherine Van Roosbroeck laat andere ruiters zien hoe het moet met de Cicero Z zoon " F".

  Het duo liep een foutloos parcours op het 1m40 in Opglabbeek.
  "F" is een Cicero Z X Tampa ruin geboren in 2010.

  www.regenwortelhoeve.be
 • 06 12 2018 - * Regenwortelhoeve * Gamko-S clear op het 1m40 in Peelbergen.

  * Regenwortelhoeve * Gamko-S clear op het 1m40 in Peelbergen.


  Gamko-S foutloos in 1m40 in Peelbergen!


  Gamko is een zoon van onze Carthago merrie Amke-S. Zoals u kunt zien, talent zit in de familie !
  Amke- S is een Carthago X Voltaire merrie en ze werd verkozen tot keurmerrie van het jaar door het stamboek BWP.
  In de directe moederlijn van Amke-S vinden we onder andere de 1.60 paarden Vangelis-S (ook goedgekeurd voor BWP), Fento Chin-S, Ilena-S, Luron-S, Dasko-S Z, Un Ami-S, Ense van den Brandakker en Dasko, de 1.55 paarden Valesko-S (ook Belgisch Kampioen 7-jarige paarden), Casse-Cou-S Z en Contesse-S Z, de 1.50 paarden Jade-S, Centa-S Z, Etendro-S en Ukase van de Donkhoeve, en 1.45 paarden Comodor-S Z, Insouci-S, Joker-S, Joker-S, Gamin-S en Versailles-S.

  * Wij verwachten in 2019 een volle broer of zus van Gamko -S.
 • 06 12 2018 - * Regenwortelhoeve * Eerste nakomelingen van Chill RZ in de sport !

  * Regenwortelhoeve * Eerste nakomelingen van Chill RZ in de sport !


  Chill RZ een naam dat waarschijnlijk bij vele als bekend in de oren klinkt. Chill is een Chellano Z X A Lucky one hengst en ons eigen fokproduct .

  Chill is een tijdje geleden richting Amerika verkocht waar bij onder het zader terecht kwam van Chalie Jayne. Het duo heeft meerdere grote prijzen gereden en gewonnen. Nadien is het paard doorverkocht naar de dochter van Steve Jobs. Het werd voor Charlie een emotioneel afscheid van Chill dat later ook in de media en op de facebookpagina van Charlie te volgen was.

  Zoals vanzelfsprekend zijn wij bijzonder trots op onze fokproducten en proberen we ze ( indien mogelijk ) zoveel mogelijk verder te volgen waar ook ter wereld.

  Begin deze week kregen we van Charlie bericht dat hij een zoon van Chill gefokt( uit een Argentinus merrie ) had en deze nog maar juist zadelmak gemaakt was. Het filmpje sprak boekdelen. Dit was een zoon van Chill ! Dezelfde souplesse, dezelfde techniek en dezelfde gemakkelijkheid van springen.

  We zijn bijzonder blij dat ook de nakomelingen van Chill alle verwachtingen waarmaken. We zijn ervan overtuigd nog veel te horen van Chances R !
 • 06 12 2018 - * Regenwortelhoeve* Boy-Adrian grijpt overwinning met Be Cool !

  * Regenwortelhoeve* Boy-Adrian grijpt overwinning met Be Cool !


  In de CSI2* 1,40m van De Peelbergen is Boy-Adrian Van Gelderen net als de winnaar uit de bus gekomen. Onze landgenoot kon met Be Cool (Vanoverbeek) de eerste plaats grijpen in 59,93 seconden en zo de Brit Jonathon Buxton met High Offley Arturos Catch (Arturo) verslaan. Dit duo deed 62,65 seconden over hun parcours. De Fransman Clement Bohren en Acrobate de l’Herse (Kashmir van Schuttershof) werden derde.

  De eerste Nederlander in het rijtje was Piet Raijmakers Jr met Van Schijndel’s Amberlina, een dochter van Tangelo vd Zuuthoeve. Zij finishten in 63,21 seconden en waren daarmee slechts 0,03 seconde sneller dan Maikel van Mierlo en Follow Up (Andiamo).

  Be Cool was een paard in onze stal voor hij doorverkocht werd aan Boy-Adrian. Het doet ons veel plezier te zien dat het duo een echte match is en keer op keer blijven presteren.
 • 06 12 2018 - * Regenwortelhoeve* Catherine Van Roosbroeck op de CSI 4* indoor Jumping in Rouen met F & Qiazetta Z

  * Regenwortelhoeve* Catherine Van Roosbroeck op de CSI 4* indoor Jumping in Rouen met F & Qiazetta Z


  Catherine vertrok vorige week woensdag ‘s ochtends vroeg naar Rouen, de hoofdstad van Normandië (Frankrijk). Na een lange rit is ze woensdagavond aangekomen op de CSI 4* indoor Jumping in Rouen. Samen met F & Qiazetta Z, twee paarden in topvorm, nam Catherine er deel aan 6 proeven. Niet alleen voor ruiters, maar ook voor paarden zijn dit vermoeiende reizen.

  F & Qiazetta Z werden meteen bij aankomst op stal gezet zodat ze konden uitrusten, wat wel nodig is na zo’n lange rit. Verder op de avond zijn zowel F als Qiazetta Z losgereden door Catherine ter controle op stijfheid. Catherine was niet de enige uit België, ze kwam een aantal bekende gezichten tegen zoals Yves Vanderhasselt, Frederic Vernaet, Bart Clarys en Koen Vereecke.

  Donderdag 15/11/2018 - dag 2
  Donderdagochtend was het als eerste de beurt aan F om zich te bewijzen. Het paard nam deel aan de 1m35 proef. Catherine was achteraf tevreden over de proef. F legde een mooi parcours af met slechts 1 fout. De piste was kleiner dan dat ze gewoon waren en F was een klein beetje onder de indruk van heel het gebeuren.

  Na afloop van de eerste wedstrijd had Catherine even vrije tijd. Deze gebruikte ze om de andere proeven te gaan bekijken en Qiazetta Z los te rijden voor de wedstrijd. Om 19u nam Catherine deel aan de 1m50 met Qiazetta Z. Het algemene gevoel van Catherine over het parcours was goed. Het is tenslotte de eerste keer dat Qiazetta Z deelneemt aan een 4* concours.

  Leuk weetje: Qiazetta Z is dol op bananen. Als beloning voor haar prestatie krijgt ze dit dan ook na elke wedstrijd.

  Vrijdag 16/11/2018 - dag 3
  Vrijdagochtend nam Catherine deel aan de 1m35 proef samen met F. Het was duidelijk te merken dat F na donderdag veel meer vertrouwen had wat resulteerde in een foutloos parcours.

  Om 19u30 nam Catherine samen met Qiazetta Z deel aan de 1m50. Tijdens het parcours kregen ze 1 pechfout in de Triple. Desondanks sprong Qiazetta Z echt fantastisch. Catherine geeft zelf aan dat het niveau zeer hoog lag en dat er zeer veel goede combinaties aanwezig waren.

  Zaterdag 17/11/2018 - dag 4
  Op zaterdag nam Catherine deel aan de 1m40 proef samen met F. Doordat deze proef op tijd was, probeerde ze snel te rijden en kregen ze hierdoor 1 fout.

  Zondag 18/11/2018 - dag 5
  De laatste proef waaraan Catherine deelnam op dit concours was de 1m45 proef samen met Qiazetta Z. Catherine merkte in deze proef dat bij Qiazetta Z de vermoeidheid toesloeg. Ze had natuurlijk vorig weekend ook al fantastisch gesprongen in Opglabbeek. Na deze proef zat het er voor Catherine, F en Qiazetta Z op en keerden ze terug naar huis.

  Catherine’s terugblik op de CSI 4* indoor Jumping in Rouen
  Wanneer Catherine terugkijkt naar dit concours is ze zeer tevreden, maar ook trots dat ze hieraan heeft mogen deelnemen. Het was een zeer mooie wedstrijd waarbij alles tot in de puntjes in orde was. Zeer goede stallen, piste en paddock. Over de prestaties van haar beide paarden is ze over het algemeen tevreden. Zowel F als Qiazetta Z hebben beide veel bijgeleerd en de nodige ervaring opgedaan waardoor ze klaar zijn voor de volgende internationale wedstrijden.
 • 06 12 2018 - * Regenwortelhoeve* Chupa Chup wint de 1m20 proef

  * Regenwortelhoeve* Chupa Chup wint de 1m20 proef


  Chupa Chup liet zich weer van haar beste kant zien in Sentower park. Ze won daar zonder probleem de 1m20 proef.

  Chupa Chup is een Kashmir van't Schutterhof X Chin Chin merrie.
 • 06 12 2018 - * Regenwortelhoeve *De finalisten zijn gekend , onze Etoile is erbij !

  * Regenwortelhoeve *De finalisten zijn gekend , onze Etoile is erbij !


  In Gesves zijn zo goed als alle voorrondes voor het Belgisch Kampioenschap Jonge Paarden 2018 uitgevochten. Enkel bij de zevenjarigen is het nog spannend aangezien zij met de tweede voorronde bezig zijn op dit moment.

  Intussen zijn de finale startlijsten voor de vier-, vijf- en zesjarige paarden wel gekend. Bij de vierjarige paarden zullen 42 combinaties morgen, dinsdag, de ring betreden om tot een finaal resultaat te komen. Opvallend is dat meerdere ruiters zich met twee paarden wisten te plaatsen voor deze finale. Zo start Xavier Hanneton Illusion de la Chapelle (Everton de Ville) en On Fire VV (Popstar Lozonais), Dave Vermandel doet een greep naar de titel met Otello (Joop) en Oquillano vh Maarlo (Quint vh Maarlo Z) en Jelle Geysen zal Incredible JVH Z (Indoktro K van’t Kattenheye) en Oxford G (Thunder vd Zuuthoeve) starten.

  Bij de vijfjarigen zullen 58 combinaties de onderlinge strijd aangaan op woensdag, hier zien we twee cycluswinnaars de ring betreden. Dat zijn Jordy Oostvogels met de Bisquet Balou-dochter Noor C en Virginie Thonon met Heraldik Sitte (Ugano Sitte). Katrijn Van Hoecke, Steven Van Meersche en Caroline De Laet wisten zich elk met maar liefst drie paarden te kwalificeren voor deze finale.

  67 combinaties is dan weer het verdict bij de zesjarige paarden, onder deze 67 bevinden zich onder andere de regerend kampioen van de hengstencompetitie, Mithras de Regor (Elvis Ter Putte) met Guy Beyers. Maar ook de hengst die vorig jaar bij de vijfjarige hengsten kampioen werd behaald hier bij de zesjarigen zijn ticket, dat is Mugano van Klapscheut met in het zadel Geert Van Rossem.

  Ook het winnende duo van de STX Cyclus ontbreekt niet in deze finale, Jan Vermeiren en Mr. Uno-K Van’t Kattenheye (Numero Uno) zullen als veertigste duo de ring betreden.
 • 06 12 2018 - * Regenwortelhoeve * Fokprogramma 2018 ( deel 1 ) online !

  * Regenwortelhoeve * Fokprogramma 2018 ( deel 1 ) online !


  Zoals u weet hebben we in onze stal een aantal exceptionele merries. Deze gaan van Amke - S, een Carthago Z dochter en tevens moeder van legendarische Gamko-S ( 1m60), Famko-S ( 1m50), Eimko-S ( 1m45), Irmko (1m40), etc.

  Silvia 111, Zij is een Chatman X Cassini 1 en halfzus van de topper Winningmood (1m60), Chippendale (1m60) en Richi Rich (1m60). Tevens is zij moeder van Shehanaz (1m60) en grootmoeder van Kinston Town (1m60).

  Daarnaast hebben we nog merries uit gegeerde bloedlijnen als Cold as Ice Z, Chellano Z, Lansing, Contendro, Quannan R, Kannan, Balou Du Rouet , Cornet obolensky, etc.

  Met trots kunnen we melden dat we uit deze fantastische bloedlijnen veulens verwachten van Cicero Z, Heartbreaker, Emerlad Van't Ruytershof, Diamant de Semilly, Cornet Obolensky, Heartbeat, Asca Z, Comilfo plus Z, For Pleasure, etc.

  ( niet alle combinaties worden op de website weergegeven, info en prijzen op aanvraag )
 • 06 12 2018 - * Regenwortelhoeve * Boy-Adrian van Gelderen grijpt winst in GP kwalificatie van Samorin

  * Regenwortelhoeve * Boy-Adrian van Gelderen grijpt winst in GP kwalificatie van Samorin


  In de CSI2* Grand Prix Qualifier van Samorin kwam Boy-Adrian van Gelderen reeds als vijfde aan de start met zijn twaalfjarige U2 vd Mespel-ruin Be Cool. Het duo wist meteen een sterke tijd van 59,94 seconden neer te zetten in het 1.45m hoge parcours. Een tijd die, zo bleek, niet meer verbeterd kon worden.

  Van Gelderen schreef de overwinning met één seconde voorsprong op Jamie Wingrove en Ephonie P op zijn naam. Radovan Sillo wist het podium te vervolledigen, met Dr.Max Think Twice 111 Z wist hij het parcours in 62,36 seconden af te werken.

  Nadia Abdul Aziz eindigde met Askaria (Askari) net naast het podium en Daniel Coyle sloot de top vijf af met Legacy (Chippendale Z).

  Be Cool was een paard in onze stal voordat hij verkocht werd aan Boy-Adrian !
 • 06 12 2018 - * Regenwortelhoeve* Bull Run's Faustino de Tili en Chill RZ drukken Belgische stempel op Welcome Stake Tryon

  * Regenwortelhoeve* Bull Run's Faustino de Tili en Chill RZ drukken Belgische stempel op Welcome Stake Tryon


  In de 35,000$ Welcome Stake in Tryon hebben de Belgische paarden Bull Run’s Faustino de Tili en Chill R Z vandaag de Belgische kwaliteit duidelijk gemaakt. Faustino won deze rubriek onder zijn vaste amazone Kristen Vanderveen. De dertienjarige BWP-schimmelhengst finishte in 34,252 seconden en was zo bijna twee seconden sneller dan KWPN’er Harley David (Harley VDL) en Samuel Parot.

  De derde plaats ging naar de Zangersheidehengst Chill R Z, een vijftienjarige zoon van Chellano Z. De hengst begon zijn carrière onder Sven Van Dijck en werd gefokt door Ludo Tielen. Vandaag pakte hij het brons in 37,351 seconden onder Darragh Kerins. MTM Como No (Cornet Obolensky) werd vierde onder Tracy Fenney, Shannon Clifford reed Riesling de Mivrault (Elan de la Cour) naar plaats vijf.

  Chill RZ is een Challano Z X A Lucky One en ons eigen fokproduct !
Nieuwsarchief

Missie

De fokkerij van mijn vader (regenwortelhoeve) verder te zetten waarbij het plezier van de fokkerij en het fokken van toppaarden centraal staat.

To continue the breeding stable of my father ( regenwortelhoeve) where the pleasure of breeding and to breed top horses will be the goal of the stable.

Lees meer
zoek een paard van Y. Tielen
Naam R/S Naam vader Naam moeder Moedersvader Geboortejaar Stamboek